Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Sammen om ensomhed

Nu åbner anden og sidste ansøgningsrunde i Sundhed og Omsorgs ensomhedspulje, hvor man kan få del i de 500.000 kroner, der uddeles til projekter, som støtter langsigtede, forebyggende initiativer mod ensomhed.

31. mar. 2023
 • Læs op

Indhold

  Fællesskaber for enkemænd, etniske minoriteter og ukrainske flygtninge, motions-, spil-, film- og musikfællesskaber. Det var nogle af de projekter og initiativer, der fik økonomisk støtte i første ansøgningsrunde i vinter.

  Det skete da puljen på 1 mio. kroner blev lanceret for at understøtte Aarhus Kommunes samlede strategi mod ensomhed: ”Aarhus for fællesskab og medborgerskab”

  Nu er de første 500.000 uddelt og derfor åbner Sundhed og Omsorg for anden og sidste ansøgningsrunde.

  Ensomhed er aldrig den enkeltes problem alene. Det er noget, som vi skal løse sammen. Det er helt nødvendigt, at vi rykker tættere sammen i bussen og er fælles om at forebygge – både i kommunen, foreningerne og civilsamfundet. Vi skal være meget bedre til at spille sammen på tværs. Derfor ser vi gerne ansøgninger, hvor der netop er fokus på det,” siger rådmand Christian Budde.

  I uddelingen vil der vil især være fokus på initiativer, som forebygger ensomhed blandt ældre borgere, men ansøgninger til projekter, der samler mennesker på tværs af alder og målgrupper er også velkomne. Ligesom der vil især blive lagt vægt på ansøgninger, hvor to eller flere organisationer samarbejder:

  ”Ensomhed er noget af det mest sundhedsskadelige, der kan ramme mennesker og vi oplevede under corona, hvordan civilsamfundet i den grad rykkede tættere sammen og hvilken værdi det gav. Det var fantastisk at opleve, og det bekræftede os alle i, at det i hvert fald godt kan lade sig gøre. Derfor ser vi frem til at alle de gode idéer fra både foreninger, borgere og virksomheder nu kan blive til virkelighed,” siger formand for Sundhed og Omsorgs udvalget Anette Poulsen

   

  Der er ansøgningsfrist onsdag d. 12. april klokken 12.00.

   

  Fakta

  Læs mere om puljen og find ansøgningsskemaet på Aarhus Kommunes hjemmeside: https://www.aarhus.dk/forening/tilskud-stoette-og-puljer/flere-faellesskaber-mindre-ensomhed/pulje-til-forebyggelse-af-ensomhed-blandt-aeldre/

   

  Yderligere oplysninger

  Mia Saskia Olesen. Mail: omis@aarhus.dk.Telefon: 4185 9177