Gå til hovedindhold

2023

Nikotin skal sparkes ud af kommunale arbejdspladser

Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Nikotinprodukter som nikotinposer, tyggetobak og snus er meget snart fortid på de kommunale arbejdspladser. Et politisk flertal i Aarhus Byråd vil gøre kommunens rygepolitik tidssvarende, og forslaget er derfor sendt til behandling i Magistraten.

Sammen om julen i Aarhus

Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Sundhed og Omsorg tilbyder sammen med gode samarbejdspartnere ekstra juleaftensarrangementer og åbne folkehus-caféer i julen, så alle, der ønsker det, kan få en god juleoplevelse.

Ældreplejen i Aarhus er bedre end du tror

Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Plejehjemsbeboere, deres pårørende og hjemmepleje-modtagere er langt mere tilfredse end aarhusianerne går og tror, viser ny tilfredshedsmåling.

8 ud af 10 er tilfredse med plejehjem og hjemmepleje

Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Fire ud af fem borgere, der modtager hjemmehjælp er tilfredse eller meget tilfredse med hjemmeplejen og det samme gælder for 9 ud af 10 beboere på de aarhusianske plejehjem.

Unge i Aarhus tæt på uønsket førertrøje i antallet af klamydiatilfælde

Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Sex og Samfund har netop udgivet deres nye landkort over antallet af unge med bekræftede klamydiatilfælde pr. 1000 indbyggere, og her har Aarhus taget et hop op fra en 6. plads sidste år til en 5. plads i år. Klamydia er en alvorlig sygdom, som kan føre konsekvenser som ufrivillig barnløshed og graviditeter uden for livmoderen med sig.

Sundhedsrådmand dumper ny forebyggelsesplan

Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Der er i dag fremlagt politisk aftale om ny forebyggelsesplan. I Aarhus Kommune hilses alle tiltag velkomne, der kan bidrage til at minimere børn og unges brug af nikotin, tobak og alkohol. Sundhedsrådmand Christian Budde mener dog, at planen er utilstrækkelig og efterlyser større ambitioner. Han havde gerne set, at planen indeholdt endnu højere priser på nikotin og endnu bedre kontrol med salget, samt prisstigninger på både tobak og alkohol.