Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Rådmand vil fremskynde analyse af nødkaldsområdet i Aarhus 

Efter sagen om Tove Dreyer, som ikke fik besvaret sit nødkald, vil rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde (V) fremskynde den planlagte analyse af hele nødkaldsområdet.

12. jan. 2023

Indhold

    ”Borgerne skal være trygge ved, at deres nødkald besvares hurtigt. Derfor vil jeg nu have fremskyndet den planlagte analyse af nødkaldsområdet. Jeg lytter mig til, at hjemmeplejens udekørende medarbejdere forstyrres dagligt af nødkald, og det kan medføre både stress og fejl hos medarbejderne. Det skal vi have set på hurtigst muligt,” lyder det fra Christian Budde. 

    Analysen skal både vurdere, om nødkald bør besvares af udekørende medarbejdere midt i øvrige arbejdsopgaver, eller om man bør overveje en mere central løsning. Og ikke mindst skal analysen kigge på, om bemandingen er tilstrækkelig.    

    I sagen om Tove Dreyer var der tale om grov pligtforsømmelse, derfor er det vigtigt for rådmanden at understrege, at der ikke nødvendigvis er behov for en ny organisering af nødkaldsordningen. Men det er vigtigt at få set den nuværende model efter i sømmene og se på potentielt bedre alternativer. En ny løsning kan godt blive dyrere, men her forventer han opbakning fra byrådet, hvis det viser sig nødvendigt.  

    ”Den efterladte families historie har gjort et stort indtryk på mig, og den slags hændelser må ikke ske. Jeg er villig til at sætte betragtelige ressourcer ind, når det gælder borgernes sikkerhed og tryghed. Det forventer jeg, at mine kollegaer i byrådet vil bakke op om til årets budgetforhandlinger,” siger rådmanden. 

    Christian Budde forventer, at analysen kan ligge klar inden for en to måneder. Herefter vil rådmanden i dialog med Sundhed- og Omsorgsvalget og Ældrerådet vurdere analysens resultater.  

    Nødkaldsordningen er en del af en større dagsorden, der handler om tryghed og sikkerhed for byens ældre borgere. Her vil rådmanden række ud til andre relevante aktører, som Ældresagen, Handicaprådet og Politiet m.fl., så de ældre oplever det trygt at færdes i byen, på nettet og i eget hjem.  

    Baggrund 

    • I Aarhus Kommune er det hjemmeplejens udekørende medarbejdere, der modtager borgernes nødkald på en vagttelefon midt i dagens øvrige arbejdsopgaver. 
    • Der foretages mere end 12.000 nødkald fra borgere om måneden. 

     

      Kontakt 

    Rådmand for Sundhed og Omsorg, Christian Budde, tlf. 8940 6500   

    Presseansvarlig, Cecilie Winding, tlf. 30893119