Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Christian Boel ny direktør for Sundhed og Omsorg

Regionsdirektør i Region Nordjylland, Christian Boel bliver ny direktør for Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Det har Aarhus Byråd vedtaget onsdag aften efter indstilling fra et enigt ansættelsesudvalg.

22. feb. 2023
 • Læs op

Indhold

  ”Jeg er utrolig glad for, at Christian Boel har sagt ja at blive vores nye direktør. Christian Boel er en strategisk topleder med erfaring fra både kommune og region, fagfagligt stærk og med gode resultater med sig, som bygger på evner til godt samarbejde og en involverende ledelsesstil.

  Både vores ældrepleje og sundhedsfremme i Aarhus står over for en spændende og udfordrende udvikling, samtidig med at hele sundhedssektoren er under forandring. Christian Boel kommer med den helt rigtige erfaring og kompetencer til at stå i spidsen for den opgave”, siger rådmand Christian Budde. 

  ”Jeg glæder mig rigtig meget at tiltræde som direktør. Sundhed og Omsorg spiller en vigtig rolle i tusindvis af aarhusianeres dagligdag, og det er for mig en unik mulighed at få lov til at være med til at udvikle ældreomsorgen og folkesundheden i den kommune, hvor jeg også selv bor.

  Jeg kender i forvejen Sundhed og Omsorg som en samarbejdspartner med høj faglighed og mod på udvikling, og jeg ser frem til at blive en del af holdet og lære hele organisationen endnu bedre at kende”, siger Christian Boel.

  ”Samtidig vil jeg også gerne sende en stor tak til vicedirektør Thune Korsager, der trådte til som konstitueret direktør, og som gennem det seneste halve år har påbegyndt de forandringer, som jeg har ønsket, mod mere åbenhed, læring, tillid og inddragelse af pårørende, og som det nye, komplette Chefteam kommer til at arbejde videre med”, siger rådmand Christian Budde.

  .......................

  Om Christian Boel

  Christian Boel er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1994 og har blandt andet været Danida-rådgiver i Indien, chefkonsulent i Rambøll, sundhedschef i Favrskov Kommune, vicedirektør for sundhedsplanlægning og efterfølgende koncerndirektør i Region Midtjylland og de seneste fire år regionsdirektør i Region Nordjylland.

  Christian Boel er 55 år, gift og far til tre børn på 25, 21 og 18. Christian Boel bor i en nedlagt brugsforening i Hjortshøj, har en kæmpe passion for rockmusik, især på vinyl-lp, tager ofte til koncerter og er fast gæst på NorthSide festivalen.

  Om ledelsen i Sundhed og Omsorg fra 19. april 2023

  Med Christian Boels tiltrædelse vil Sundhed og Omsorgs øverste administrative ledelse, Chefteamet, bestå af:

  • Direktør Christian Boel
  • Vicedirektør Thune Korsager
  • Ældre- og omsorgschef Annette Secher
  • Pleje- og rehabiliteringschef Jens Bejer Damgaard
  • Sundhedschef Otto Ohrt
  • Økonomichef Niels Jørgen Rasmussen

  Om stillingen

  Der var 21 ansøgere til stillingen som direktør for Sundhed og Omsorg.

  Christian Boel forventes at tiltræde stillingen pr. 19. april 2023. Han afløser Hosea Dutschke, der fratrådte i oktober 2022. Vicedirektør Thune Korsager er konstitueret som direktør indtil Christian Boel tiltræder.

  Foto i høj opløsning