Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Rådmand går til kamp mod tobaksindustriens metoder

Gennem skjulte optagelser afdækker TV2 dokumentaren ’Røgsløret fra tobaksindustrien’, hvordan et stort tobaksfirma ulovligt markedsfører produkter med nikotin over for unge til særlige arrangementer. Rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde anser udviklingen for uacceptabel og vil sætte massivt ind mod tobaksindustriens lumske metoder.

14. apr. 2023
 • Læs op

Indhold

   "Det kræver handling både nationalt og lokalt at sætte ind mod tobaksindustriens bestikkelse af unge mennesker. Vi skal gribe efter flere ting i værktøjskassen i kampen mod salg og promovering af nikotinprodukter over for unge. Det handler både om at sætte afgiften op på nikotinprodukter, men også bedre kontrol med salget og håndhævelse af reglerne", siger Christian Budde.

  Dokumentaren afslører, hvordan et af verdens største tobaksfirmaer samler unge til en gratis fest, hvor de ulovligt udleverer snus, e-cigaretter og andre former for nikotinprodukter.

  "Nikotin øger blandt andet risikoen for, at unge kan udvikle angst, depression og stress. Derfor er det vigtigt, at vi som kommune går sammen med de unge om at sætte fokus på de skadelige virkninger", lyder det fra Christian Budde.

  Rådmanden har i dag rakt ud til Aarhus’ Børn og Ungebyråd om ideer til mulige indsatser, der skal forebygge unges forbrug af nikotinprodukter, snus og lignende.

  Christian Budde håber, at flere unge, der gerne vil stoppe med at ryge, dampe eller bruge røgfrie nikotinprodukter som fx snus, vil gøre brug af Folkesundhed Aarhus’ gratis rådgivning. Det er også muligt at give Sikkerhedsstyrelsen et tip, hvis forældre eller unge ser ulovligt salg af nikotin til mindreårige på: https://www.sik.dk/tip

  Kontakt:

  Christian Budde, rådmand for Sundhed og Omsorg, tlf.: 61 65 09 43

  Cecilie Winding, presseansvarlig, tlf.: 30 89 3119