Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Restauratørnetværket i Aarhus genbekræfter 0-tolerance

Missionen for Aarhus’ natteliv er klar: Ved besøg i nattelivet skal gæsterne føle sig velkomne i en tryg og festlig ramme, der leverer en positiv oplevelse af høj kvalitet uden at gå på kompromis med sikkerheden. På den baggrund har restauratørnetværket netop genbekræftet netværkets 0-tolerance overfor stoffer, bander og andre utryghedsskabende elementer i nattelivet

  • Læs op

Indhold

    Restauratørnetværket i Aarhus har et fælles ønske om at fastholde byens natteliv som Danmarks bedste – og Danmarks tryggeste. Derfor har netværket, der siden 2008 har arbejdet for gode og trygge rammer i byen, netop genbekræftet hinanden i den række af politikker, som ligger til grund for deres praktiske indsats.

    Borgmester Jacob Bundsgaard er glad for at aktørerne omkring byens natteliv fortsat danner fælles front. Ikke mindst i indsatsen overfor stoffer i nattelivet hvor han ikke lægger skjul på sin holdning:

    ”Vi ser dagligt det spor af ødelæggelse og kriminalitet stoffer trækker med sig. Det skal vi sige klart fra overfor. Det vil vi ikke acceptere. Ikke i nattelivet, ikke nogen steder. Man bør gøre sig selv det helt krystalklart, at hvis man sælger eller køber stoffer, så har man et medansvar for al den lidelse, smerte og død, som følger i kølvandet på dem, og for den helt vanvittige udvikling i kriminaliteten vi på det seneste har set bevæge sig over sundet fra Sverige. Der er ikke noget, der hedder et uskyldigt hyggeforbrug. Der er død, ødelæggelse og medansvar.”

    Fokus i netværket bag byens natteliv har altid været at sætte en tryg ramme for en masse gode oplevelser for de unge (+18) voksne gæster uanset baggrund, nationalitet, seksualitet, tro eller køn. Og det er vigtigt for et trygt natteliv har stor betydning for Aarhus, og igennem de sidste 20 år har kulturlivet og især nattelivet i Aarhus været præget af de mange unge mennesker, der søger mod byen for at tage deres uddannelse. Derfor har byens restaurationer en unik mulighed for at skabe en god festkultur med fokus på positive oplevelser.

    ”Som restauratører i nattelivet i Aarhus ønsker vi, at alle får en god og sikker fest! Vi har derfor igennem flere år deltaget aktivt i restauratørnetværket i Aarhus, og sætter stor pris på den konstruktive og ligefremme dialog vi har med hinanden, og de fælles indsatser vi står sammen om. Herunder ikke mindst 0-tolerancen i forhold til bander og andre utryghedsskabende elementer i nattelivet”, siger talsperson for restauratørnetværket Mads Krigslund.

    Som en helt central aktør og deltager i restauratørnetværket fra begyndelsen, er Østjyllands Politi også glade for, at man hele vejen rundt i netværket bakker op om linjen.

    ”I Østjyllands Politi har vi på daglig basis et stort fokus på sikkerheden og trygheden i det centrale Aarhus, herunder særligt i løbet af weekenderne, hvor rigtigt mange festglade mennesker færdes i det aarhusianske natteliv. Vi slår hårdt ned på utryghedsskabende adfærd og personfarlig kriminalitet, og vi ønsker på ingen måder et aarhusiansk natteliv fyldt med narko eller uønskede personer i form af rockere og bandemedlemmer. Derfor er det også vigtigt for os, at vi fortsat fremover får den nødvendige hjælp og opbakning fra vores gode samarbejdspartnere i kommunen og restauratørnetværket, så vi i fællesskab kan få opretholdt den sikkerhed og tryghed, vi alle ønsker for de mange festglade østjyder”, siger politikommissær Ahmad Majeed fra Østjyllands Politi.

    Fakta

    Restauratørnetværket er et samarbejde mellem byens natteliv, Østjyllands Politi og Aarhus Kommune, der arbejder på fortsat at styrke trygheden i det aarhusianske natteliv. Restauratørnetværket har eksisteret siden 2008. Som særlige fokusområder arbejdes der i øjeblikket med uddannelse af medarbejdere i nattelivet og med en indsats imod stoffer i nattelivet.

    Netværkets politikker, der netop er blevet genbekræftet:

    • Alle skal føle sig velkomne, når de besøger byens natteliv, hvor sikkerheden for medarbejdere og gæster går forud for alt andet.
    • Alle byens borgere skal føle sig trygge, når de færdes i bybilledet omkring nattelivet, og derfor prioriteres tryghedsskabende tiltag i forbindelse med stedernes indgange.
    • Netværket bag nattelivet har løbende uddannelse af deres medarbejdere i førstehjælp, brandsikring, modvirke drukneulykker og modvirke forgiftning mv. i fokus.
    • Dansk lovgivning skal respekteres, og det gælder også ansvarlig udskænkning og alkoholfrie drikkevarer.
    • Nul-tolerance over for narko og våben, og alle overtrædelse af dette vil medføre politianmeldelse samt bortvisning.
    • Enhver form for voldelig og intimiderende optræden vil medføre politianmeldelse samt bortvisning.
    • Bande- og rockerrelaterede og utryghedsskabende personer er ikke velkomne i nattelivet, da tilstedeværelsen af sådanne personer ikke bidrager til gode og sikre oplevelser.
    • Netværket bag byens natteliv samarbejder i videst mulige omfang med relevante myndigheder, herunder politiet, op til, under og efter hver festlige weekend.

     

    Sidst opdateret: 10. oktober 2024