Gå til hovedindhold

Anders Winnerskjold bliver ny borgmester i Aarhus Kommune

Den nuværende rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Anders Winnerskjold, vil blive indstillet som borgmester i Aarhus, efter at Jacob Bundsgaard onsdag meddelte, at han takker af efter mere end 13 år på posten.

  • Læs op

Indhold

    Den nuværende rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Anders Winnerskjold, vil blive indstillet som borgmester i Aarhus, efter at Jacob Bundsgaard onsdag meddelte, at han takker af efter mere end 13 år på posten.

    Anders Winnerskjold indstilles som borgmester i Aarhus Kommune efter et ekstraordinært møde i den socialdemokratiske byrådsgruppe, og den kommende borgmester glæder sig til at overtage posten.

     

    Anders Winnerskjold siger:

    ”Jeg vil gerne sige min største og varmeste tak til Jacob, der i 13 år som borgmester har brugt størstedelen af sine vågne timer på at gøre Aarhus endnu bedre. Som indfødt aarhusianer har jeg oplevet, hvordan byen er blevet markant sjovere og bedre at bo i på hans vagt. Der er museer i verdensklasse, en fantastisk madscene, et sprudlende handels- og erhvervsliv og udvikling i oplandet. Samtidig er der holdt en sikker hånd under vores fælles velfærd, ligesom Aarhus står med en af de mest ambitiøse lokale klimapolitikker, som fremtidige generationer vil takke for.”

    ”Det er en kæmpe ære at skulle være borgmester i Aarhus. Jeg går til opgaven fuldt bevidst om, at det er store fodspor fra mine forgængere, som jeg skal udfylde. Aarhus er byen, hvor jeg er født, opvokset, har gået i skole på Gammelgaardsskolen, har taget min uddannelse og stiftet min familie. Jeg holder uendelig meget af Aarhus, der har og kan alt det, jeg holder af ved en god by. Derfor er det selvfølgelig også med en god portion ydmyghed, jeg sætter mig i borgmesterstolen. Som borgmester ser jeg frem til at have en tæt kontakt til byens borgere, erhvervslivet, foreninger og mange andre, som jeg nu skal møde i en ny rolle. Jeg glæder mig også til samarbejdet med byrådets partier om at skabe nye, politiske resultater for en samlet Aarhus Kommune.” 

    Den kommende borgmester havde som rådmand netop varslet en barselsorlov. Anders Winnerskjold har ønsket at fastholde barsel i januar, mens den resterende barsel udsættes.

    Med beslutningen i den socialdemokratiske gruppe fordeler Socialdemokraterne posterne således:

    • Anette Poulsen bliver ny rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.
    • Eva Borchorst Mejnertz bliver ny viceborgmester samt formand for Aarhus Kommunes Børn og Unge-udvalg (tvangsfjernelsesudvalg) og gruppeformand for S. Eva Borchorst Mejnertz indtræder også i KL’s socialudvalg i stedet for Anders Winnerskjold.
    • Lone Hindø bliver ny formand for sundhed- og omsorgsudvalget. Lone overtager også Jesper plads i Aarhus Vands bestyrelse
    • Jesper Kjeldsen er nyt medlem af Magistraten.
    • Steen Bording Andersen indtræder i byrådet og indtræder i børn- og ungeudvalget for Aase Pedersen.
    • Aase Pedersen overtager Jesper Kjeldsens plads i kulturudvalget
    • Steffen Wich bliver næstformand i kulturudvalget efter Lone Hindø samt overtager bestyrelsespost i Kredsløb fra Eva Borchorst Mejnertz.
    • Hüseyin Arac får bestyrelsespost i Udbetaling Danmark efter Eva Morchorst Mejnertz

     

    Den nye organisering skal endeligt behandles af byrådet 6. november, hvor Anders Winnerskjold formelt overtager borgmesterposten.

     

    Yderligere oplysninger

    • Anders Winnerskjold, kontakt presseansvarlig i Sociale Forhold og Beskæftigelse, Sine Pam, mobil 89 40 99 00
    • Andre oplysninger, kontakt Lars Petersen, pressekonsulent i Borgmesterens Afdeling, mobil 41 85 40 01
    Sidst opdateret: 24. oktober 2024