Gå til hovedindhold

Kommentar fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard til national aftale om Mejl Flak

Jacob Bundsgaard glæder sig over viljen på Christiansborg til at hjælpe fiskeyngel, havplanter og bedre vandkvalitet på vej.

  • Læs op

Indhold

    Partierne bag Danmarks Havplan (alle partier i Folketinget) har netop indgået aftale om at udpege det undersøiske rev Mejl Flak i Aarhus Bugt til strengt beskyttet område. Den formelle udpegning vil ske til næste forår, når partierne skal drøfte, hvordan målet om at gøre otte procent af dansk hav til strengt beskyttet område skal nås. Men allerede nu er partierne enige om, at Mejl Flak skal med i første runde. Mejl Flak er i forvejen beskyttet som såkaldt EU-habitatsområde og Natura 2000-område.

    Jacob Bundsgaard siger: ”Det er en fantastisk nyhed, at Mejl Flak i fremtiden bliver omfattet af den strenge beskyttelse af havmiljøet. Vi har både i Aarhus Kommune og sammen med de øvrige kommuner i Havsamarbejdet i Østjylland arbejdet for at sikre og genoprette natur og dyreliv netop omkring Mejl Flak. Derfor er det med glæde, at jeg noterer mig viljen på Christiansborg til at hjælpe fiskeyngel, havplanter og dermed også bedre vandkvalitet på vej. Bedre havmiljø er ikke løst med dette alene, men aftalen er bestemt et godt svømmetag i den rigtige retning.”

    Se pressemeddelelsen fra Miljøministeriet

    Sidst opdateret: 1. juli 2024