Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Jobkollegiet modtog årets Handicappris fra Aarhus Kommune

Spændingen var som altid stor og smilene brede, da Aarhus Kommune mandag uddelte årets Handicappris. Tre kandidater var nominerede, men i et stærkt felt havde priskomiteen valgt at pege på Jobkollegiet, der har vist en enestående dedikation og indsats i arbejdet med at hjælpe unge ind på det ordinære arbejdsmarked.

 • Læs op

Indhold

  Traditionen tro var det borgmester Jacob Bundsgaard, der havde glæden ved at overrække Aarhus Kommunes årlige Handicappris. Prisen uddeles hvert år for at kaste lys over og anerkende de store indsatser, der ydes overfor mennesker med forskellige former for funktionsnedsættelser.

  Derfor var det også magtpåliggende for borgmesteren i sin tale at understrege, at de tre nominerede allesammen fortjente hyldest for den forskel de gør, for dem de drager omsorg for, men også for den indsats de gør for det store fællesskab.

  Også for Finn Amby, formanden for Aarhus Kommunes Handicapråd, er det vigtigt at pointere, at prisen er en måde at vise påskønnelse på – og forhåbentligt også kan udbrede det gode eksempel.

  ”Det gælder for alle de tre nominerede, at deres dedikerede indsatser nærmest ikke kan anerkendes nok. Derfor er det også en glæde for Handicaprådet hvert år at være vært og stå for uddelingen af handicapprisen. Vi har brug for at vise byens påskønnelse af dem, som løser vigtige sociale og humanitære opgaver i Aarhus Kommune, og på den måde er med til at gøre en vigtig forskel for nogle af dem af os, der har allermest brug for det. De nominerede tjener både som eksempel, forbillede og inspiration.” 

  Fakta

  Årets vinder er udvalgt af en priskomite bestående af: Finn Amby, Formand for Handicaprådet i Aarhus, Polly Dutschke, byrådsmedlem for de radikale og næstformand i Handicaprådet, Mogens Toustrup, medlem af Handicaprådet i Aarhus og formand for DH Aarhus, Lars Davidsen, kulturchef i MKB, Kresten Vendelboe, formand for FH Aarhus og Ella Petersen, udviklingschef i CABI

  De tre nominerede til årets Handicappris var:

  • Jobkollegiet, der har vist en enestående dedikation og indsats i arbejdet med at hjælpe unge ind på det ordinære arbejdsmarked
  • Ildsjælen Jesper Gadegaard, der er daglig leder af Musik og Medieværkstedet, FO, som dagligt arbejder med at fremme og forbedre handicappedes trivsel igennem musik, kunst og kultur
  • VG58 – et æstetisk læringstilbud under Ungecenter Skanderborgvej

   

  Sidst opdateret: 27. februar 2024