Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Stærk alliance skal udvikle vision for fremtidens handelsliv i Aarhus

Vision for fremtidens handelsliv i Aarhus

  • Læs op

Indhold

    Aarhus udvikler sig, og hvert år flytter 4-5.000 nye indbyggere til. Samtidig ændrer byens handels- og indkøbsmønstre sig, Vi handler i butikkerne og online. Vi efterspørger nye varer, men også kulturoplevelser og god kaffe, vi vil fornøjes, udfordres og helst, at det er let og enkelt at komme frem.

    Ikke mindst i Aarhus midtby er handelslivet under forandring. Butikker lukker, nye koncepter og forretningstyper kommer til. Holdningerne til, hvad et godt by- og handelsliv indebærer er stærke og ikke altid i tråd med hinanden. Der mangler fælles viden og retning. 

    På den baggrund har Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard taget initiativ til at invitere en lang række professionelle aktører fra midtbyens handelsliv til skabe en fælles vision for Fremtidens handelsliv i Aarhus midtby. Aktørerne repræsenterer erhvervslivet, detailhandlen, byudviklere, kulturliv, turisme og handlende og kommunen.

    ”Det er altid sundt med en god debat om, hvad vi hver især synes er bedst for Aarhus. Men hvor kan det bringe os hen, hvis vi målretter ambitionerne om en fælles retning og vision baseret på mere viden? Derfor har jeg ønsket at samle de mange, stærke kræfter, som alle ønsker det bedste for Aarhus’ by- og handelsliv om en fælles vision for fremtiden. Selv om vi selvfølgelig også står med udfordringer, står vi et godt sted. Vi skal huske, at andre byer ser med misundelse på Aarhus’ udvikling, men vi skal fortsat være ambitiøse, og se på, hvordan vi får forløst Aarhus’ potentiale endnu bedre end i dag. Kun i fællesskab kan vi gøre Aarhus Midtby til et endnu bedre sted at leve, være og have sin forretning,” siger Jacob Bundsgaard.

    Borgmesterens initiativ kommer i kanten af den aftale om grøn mobilitetsplan, som et flertal i byrådet indgik onsdag aften. Aftalen betyder markante investeringer i kollektiv trafik, nye initiativer for gående, cyklister og bilister, ændrede adgangs- og parkeringsforhold, flere træer og fredeliggørelse af områder, blandt andet i det centrale Aarhus. 

    ”Aftalen om grøn mobilitet fastlægger en række konkrete initiativer og kan ikke stå alene. Med en fælles vision for by- og handelslivet kan vi få en dialog om, hvad der giver os alle sammen lyst til at være i byen, til at shoppe og handle, bruge byens tilbud, forretninger og kulturliv. Det gælder aarhusianerne selv, folk fra oplandet og besøgende udefra,” siger Jacob Bundsgaard.

    I alt er mere end 50 kerneinteressenter inviteret med i arbejdet, som blev indledt ved et kickoff-møde i denne uge. Her deltog direktør for Aarhus City Forening, Claus Bech, som siger:

    ”Jeg er meget glad for initiativet, som vi har efterspurgt. Vi ser et stort potentiale i at arbejde med en fælles vision og strategi for Aarhus Midtby, bylivet og byens detailhandel, som er under pres. Det er ingen hemmelighed, at vi har ønsket at bringe så meget viden til bordet som overhovedet muligt for at skabe det bedst mulige handels- og byliv i Aarhus Midtby, både nu og her og på sigt. Jeg noterer mig stor vilje til at deltage, også politisk, og jeg imødeser en både positiv og ambitiøs dialog, som forhåbentlig kan bringe os langt, til glæde for byens borgere og det samlede butiks- og erhvervsliv."

    Det er forventningen, at den fælles vision kan fremlægges inden udgangen af 2024.

     

    Yderligere oplysninger

    Borgmester Jacob Bundsgaard, kontakt pressekonsulent Lars Petersen 4185 4001
    Direktør Claus Bech, Aarhus Cityforening, 4041 4935

    Sidst opdateret: 9. august 2024