Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Nyt bestyrelsesmedlem i Aarhus Airport kommer med stærk grøn profil

Anne Zachariassen, COO i Aarhus Havn, bliver nyt bestyrelsesmedlem i Aarhus Airport A/S. Det besluttede Aarhus Byråd onsdag aften

  • Læs op

Indhold

    Anne Zachariassen, COO i Aarhus Havn, bliver nyt bestyrelsesmedlem i Aarhus Airport A/S. Det besluttede Aarhus Byråd onsdag aften. Det nye bestyrelsesmedlem kommer fra et kommunalt ejet infrastrukturselskab med stor viden inden for grøn omstilling og en solid erfaring med at navigere i et komplekst forretningsmiljø.

    Aarhus Kommune udpeger i henhold til ejeraftalen for Aarhus Airport A/S fire af de fem eksterne bestyrelsesmedlemmer i selskabet, og efter der blev en vakant bestyrelsespost tidligere på året, har der været en proces i gang for at finde den helt rigtige kandidat – og det er nu lykkedes.

    Borgmester Jacob Bundsgaard: ”Anne Zachariassen er en ledelses- og bestyrelsesprofil, der kommer med 20+ års erfaring fra nogle af landets væsentligste virksomheder og har gennem hele sin karriere dokumenteret evnen til at skabe udvikling, transformation og ikke mindst konkrete resultater. Aarhus Airport er inde i en solid udvikling ovenpå de sidste års forandringer og har fortsat en vigtig opgave i at understøtte Østjyllands erhvervsudvikling, men i en foranderlig verden, er der til stadighed brug for et nyt blik på styrke lufthavnen til fremtidens krav, herunder ikke mindst den grønne omstilling. Derfor er jeg også glad for, at vi med Anne Zachariassen i bestyrelsen har fået præcis de faglige og forretningsmæssige kvalifikationer, vi har ledt efter.”

    Tilbage i 2019 vedtog Aarhus Airport A/S en strategi, der skal tredoble lufthavnens passagertal til 1,5 millioner passager inden 2029 og vende bundlinjen til overskud i 2026, og målinger peger på, det går den rigtige vej med 45 procent flere internationale gæster i oktober 2023 end i oktober måned i 2019. For året til dato viser passagertallene for alle rejsende, at i perioden januar til oktober ligger lufthavnen 35 procent foran sammenlignet med samme periode i 2022. Indtil videre er 489.562 passagerer rejst gennem Aarhus Airport i 2023, og lufthavnen holder således en stringent vækstkurs.

    Aarhus Airport har også ambitioner om at være med i front på den grønne omstilling. Målet som virksomhed er at være klimaneutral i 2030, og man er allerede langt i forhold til at omstille eget materiel og køretøjer. Der bruges CO2-neutral strøm, og den nye lufthavnsterminal er energioptimeret.

    De grønne ambitioner flugter smukt med Anne Zachariassens ambitioner for arbejdet: ”Jeg glæder mig meget til at komme i gang med arbejdet i bestyrelsen for Aarhus Airport. Lufthavnen har været i en rivende udvikling i de foregående år, men hvis vi skal sikre at lufthavnen også på den lange bane skal være en værdiskaber for regionen, skal der de kommende år ske endnu mere. Dette gælder ikke mindst på bæredygtighedsdagsordenen, hvor jeg i særlig grad håber at kunne bringe mine kompetencer i spil.”

    Anne Zachariassen bliver formelt udpeget på en ekstraordinær generalforsamling.  

    Kort om Anne Zachariassen

    Anne Zachariassen er en erfaren ledelses- og bestyrelsesprofil med ledererfaring fra Aarhus Havn, Ørsted og Grundfos, og sidder bl.a. i bestyrelserne Energi Viborg, GreenLab, Vento Energy Support og for Center for Væredygtighed

    Sidst opdateret: 14. november 2023