Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Nyt anløb af US Army i Aarhus Havn

Aarhus Havn bliver omdrejningspunkt i en logistikoperation, når to amerikanske skibe lastet med 1.200 stk. militært materiel og køretøjer i løbet af de næste uger ankommer til Aarhus. De mange køretøjer og materiellet skal videre til Østeuropa i en planlagt rotation af amerikanske tropper.

15. aug. 2023
 • Læs op

Indhold

  Det er de to skibe ARC Patriot og ARC Independence, der indenfor den nærmeste tid anløber Aarhus Havn, men allerede nu gøres der klar til modtagelsen på havnen. En mindre del af Aarhus Havn vil således være lukket af, mens ca. 150 amerikanske soldater i en lejr opsat på havnen vil være knyttet til operationen.

  Amerikansk materiel og soldater vil derfor i de kommende uger være synligt ved Aarhus Havn, når materiel og køretøjer på lastbiler og med tog transporteres videre.

  Borgmester Jacob Bundsgaard: ”Det glæder mig, at den amerikanske hær har været så tilfreds med vores værtsrolle i januar, at man har tillid til, at vi i Aarhus igen kan hjælpe med en helt nødvendig militær operation. Det er godt at vide, at vi som by kan yde vores bidrag ind i den voldsomme situation, Europa befinder sig i. Det er afgørende vigtigt, at vi i en svær situation demonstrerer vores vilje til at understøtte vores allierede og NATO. Jeg kan kun opfordre til at tage godt imod vores gæster. De gør en kæmpe indsats – på Aarhus’ og hele Danmarks vegne.”

  Den danske værtsstøtte består i at støtte en planlagt rotation af amerikanske enheder til Operation Atlantic Resolve – USA’s styrkede tilstedeværelse i Europa. Atlantic Resolve har i en årrække haft til formål at demonstrere USA’s evne og vilje til at forstærke NATO og alliancepartnere i Østeuropa med kampstyrker. Danmark er et knudepunkt, når oversøiske NATO-lande skal sende materiel og soldater til østersøregionen.

  Rådmand Nicolaj Bang: ”Der forgår mange forfærdelige og uhyggelige overgreb i de besatte områder i Ukraine. Vi skal gøre alt, hvad der står i vores magt for at hjælpe ukrainerne med at få stoppet overgrebene og få sendt russerne ud af landet. Det materiel, der ankommer til Aarhus Havn, er vigtigt i den kamp, og jeg er stolt over, at den amerikanske hær igen har valgt at anløbe Aarhus Havn.”

  Se også Forsvarets pressemeddelelse om emnet

   

  Billedet ovenfor er fra første anløb til Aarhus Havn 16. januar i år. Foto: Maria Sejr / FORSVARET

  Sidst opdateret: 4. september 2023