Gå til hovedindhold
Nyheder fra Børn og Unge

Tanja Nyborg bliver ny direktør for Børn og Unge

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at pege på Tanja Nyborg som ny direktør for Børn og Unge i Aarhus Kommune. Onsdag aften har Aarhus Byråd godkendt ansættelsen, og hun sætter sig derfor første gang i direktørstolen tirsdag den 1. november.

28. sep. 2022
 • Læs op

Indhold

  Tanja Nyborg er 49 år og kommer fra en stilling som direktør for Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune. Hun afløser forvaltningschef Helle Bach Lauridsen, som har været konstitueret direktør siden Martin Østergaard Christensen fratrådte stillingen i maj for i stedet at tiltræde som ny stadsdirektør i Aarhus Kommune.

  Jeg er meget glad for, at Tanja har takket ja til at blive vores nye direktør. Hun er en erfaren og meget kompetent, moderne leder, som har indgående kendskab til børne- og ungeområdet bl.a. fra Horsens Kommune. Tanja har bevist, at hun kan varetage rollen som topleder med rigtig gode resultater. Jeg ser meget frem til samarbejdet og til at byde Tanja velkommen i Børn og Unge,” siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom.

  Tanja Nyborg har været direktør i Uddannelse og Arbejdsmarked i Horsens Kommune siden 2017. Her har hun det overordnede ansvar for fagområderne dagtilbud, skole, beskæftigelse samt udsatte børn og unge. Inden da var hun chef for Familiecentret i Aarhus Kommune.

  Jeg ser meget frem til at tiltræde som ny direktør for Børn og Unge i Aarhus Kommune. Børn og Unge spiller en afgørende rolle i rigtig mange menneskers liv. Fra vores børn bliver født, starter i vuggestue eller dagpleje, børnehave og senere bevæger sig over i folkeskolen lægger vi kimen til, at de kan mestre eget liv, trives, lærer og dannes. Så de som voksne kommer i beskæftigelse og bliver en del af et fællesskab. Jeg glæder mig til at skulle stå i spidsen for den strategiske udvikling af Børn og Unge og bidrage til den videre udvikling af en magistratsafdeling og kommune, som ubetvivleligt har fokus på at realisere ambitiøse visioner og målsætninger sammen med og til gavn for borgerne,” siger Tanja Nyborg.

  Tanja Nyborg er uddannet Socialrådgiver fra Den sociale Højskole i Aarhus i 1998. Siden da har hun bl.a. taget en Master i ledelse på Syddansk Universitet. Tanja Nyborg bestrider desuden en række bestyrelsesposter i bl.a. FGU Sydøstjylland og kulturinstitutionen FÆNGSLET i Horsens, ligesom hun er medlem af KL’s kontaktudvalg på Børne- og kulturområdet.

  Privat bor Tanja Nyborg i Viby J med sin mand. Sammen har de to børn på hhv. 22 og 20 år.

  Yderligere oplysninger

  Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge, tlf. 27 51 79 61