Gå til hovedindhold

September

Invitation til pressen: Kom til Den Grønne Festival, hvor børn gør en forskel

Nyheder fra Børn og Unge

Tirsdag den 4. oktober løber Den Grønne Festival af stablen. 500 børn fra syv forskellige skoler vil indtage DOKK1. Her vil der være en unik festivalstemning, hvor børn lærer hinanden at være bæredygtige på en underholdende måde.

75 pædagogstuderende på bustur til virkeligheden

Nyheder fra Børn og Unge

Fordelt i to blå busser kørte 75 pædagogstuderende torsdag den 22. september på rundtur til tre aarhusianske dagtilbud i Stavtrup, Gellerup og Hjortshøj. Målet var at give de studerende, som står på springbrættet til at være færdiguddannede, et kig ind i den pædagogiske virkelighed, der står for døren.

Max 26 elever betyder mere tid til det enkelte barn, men risikerer at føre til klassesammenlægninger

Nyheder fra Børn og Unge

Et flertal i Folketinget har besluttet at sænke klasseloftet for de yngste elever i folkeskolen. Hvor en klasse i dag må bestå af op til 28 elever, må der fremover maksimalt være 26 elever i hver 0.-2. klasse. En positiv udvikling, men det burde gælde for alle klassetrin, mener rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Thomas Medom.

Tanja Nyborg bliver ny direktør for Børn og Unge

Nyheder fra Børn og Unge

Et enigt ansættelsesudvalg har valgt at pege på Tanja Nyborg som ny direktør for Børn og Unge i Aarhus Kommune. Onsdag aften har Aarhus Byråd godkendt ansættelsen, og hun sætter sig derfor første gang i direktørstolen tirsdag den 1. november.

Penge på vej til udbygning af Engdalskolen og Risskov Skole

Nyheder fra Børn og Unge

For at sikre eleverne gode rammer for udvikling, læring og trivsel har det meste af Aarhus Byråd afsat penge til en udvidelse af Engdalskolen og Risskov Skole. De to skoleudbygninger finansieres af en udskydelse af byggeriet af en ny skole på Aarhus Ø.

Budgetforhandlingerne fører til færre besparelser i Børn og Unge end ventet

Nyheder fra Børn og Unge

Der er indgået budgetforlig blandt det meste af Aarhus Byråd. Børn og Unge skal finde besparelser for godt 70 mio. kroner årligt fra 2023. Det er mindre, end der var lagt op til fra Borgmesterens Afdeling. Derudover skal der findes 19 mio. kroner hvert år i det årlige fællesbidrag. En reduktion i besparelserne var rådmand for Børn og Unge, Thomas Medoms hovedkrav forud for forhandlingerne.