Formålet med flerårigt basistilskud er at skabe en flerårig udviklingsplatform for kunst for kunstnere eller kulturinstitutioner og derigennem fremme produktionen af kunst af høj kvalitet i Aarhus og udvikle det producerende kunstmiljø.
Der kan søges støtte til to- eller treårige udviklingsprojekter inden for alle kunstarter (dog ikke film).
- Når din ansøgning er indsendt, vil Kunstrådet foretage en kunstfaglig vurdering af de indkomne ansøgninger. Som noget nyt vil Kunstrådet derefter invitere til samtaler á en halv times varighed med 3-4 udvalgte ansøgere. Til samtalen får ansøger mulighed for at uddybe ansøgningen og kunstrådet har mulighed for at stille spørgsmål. Samtalerne finder sted d. 4 november. Kulturforvaltningen kontakter de udvalgte ansøgere for at aftale nærmere om mødetid- og sted.
-
Grundet den nye proces, er der også nye krav til formalia. Det betyder at projektbeskrivelsen max. må fylde 2 A4-sider svarende til 4800 anslag. Ansøger vil blive bedt om at indsende en ny projektbeskrivelse, hvis den overskrider de 2 A4-sider.
Om flerårigt basistilskud
Puljen kan søges af enkeltpersoner, grupper, foreninger og institutioner.
Der kan søges støtte til to- eller treårige udviklingsprojekter inden for alle kunstarter (dog ikke film).
Der kan ikke søges om forlængelse af et basistilskud.
Ansøgningerne vurderes ud fra følgende:
- den kunstneriske kvalitet
- den kunstneriske ide
- at målene for udviklingsprojektet er tydeligt beskrevet
- at udviklingsprojektet bidrager til en fortsat udvikling af kulturlivet i Aarhus
- at udviklingsprojektet skaber effekter, der rækker ud over den to- eller treårige projektperiode
- at den kunstneriske ide og udviklingsprojektet kan realiseres.
Vil du vide mere om, hvordan du kan sænke CO2e-udledningen i din kunstproduktion? Så tag et kig i håndbogen til bæredygtig kunstproduktion.
Klimahåndbogen er for dig, der gerne vil gøre en forskel for klimaet ved at sikre dig, at dit kunstprojekt har den mindst mulige CO2e-udledning. Klimahåndbogen er et redskab, der kan hjælpe dig med at træffe bæredygtige valg – og måske gøre dig klogere på klimavenlige løsninger og materialers klimapåvirkning? Alt sammen med det formål at sikre mindst mulig CO2e-udledning i din kunstproduktion.
Klimahåndbogen er udarbejdet af Aarhus Omstiller og Klimasekretariatet.
Der er én årlig ansøgningsfrist, som ligger førstkommende hverdag i oktober måned. I 2024 er ansøgningsfristen 1. oktober kl. 23:59.
Når din ansøgning er indsendt, vil Kunstrådet foretage en kunstfaglig vurdering af de indkomne ansøgninger.
D. 4 november vil kunstrådet afholde samtaler á en halv times varighed med 3-4 udvalgte ansøgere. Til samtalen får ansøger mulighed for at uddybe ansøgningen og kunstrådet har mulighed for at stille spørgsmål.
Dernæst træffer kunstrådet beslutning om bevillinger og afslag. Svar udsendes ultimo november.
Der ansøges via AnsøgningsPortalen.
Ansøger modtager en bekræftelse med sagsnummer, når ansøgningen er fremsendt og modtaget. Har du spørgsmål til din sag, kan du altid kontakte kultursekretariatet, med henvisning til sagsnummeret.
Der kan forventes en afgørelse indenfor to måneder fra ansøgningsfristen.
Aarhus Kommune offentliggør en liste over alle ansøgere til puljen på hjemmesiden, hvor begrundelserne for bevillingerne fremgår. Alle ansøgninger vil være offentlige ved anmodning om aktindsigt.
Ved udløb af basistilskuddet skal basistilskudsmodtageren udarbejde en selvevaluering af projektperioden. Samtidig udarbejder Kunstrådet en kunstfaglig udtalelse.