Gå til hovedindhold

’Fælles om Ledelse’ – udviklingsforløb

’Fælles om Ledelse’ er et to-årigt udviklingsforløb for øverste strategisk ledelse i Aarhus Kommune.

 • Læs op

Indhold

  Fælles om Ledelse er et udviklingsforløb for øverste strategisk ledelse i Aarhus Kommune. Udviklingsforløbet har som sine målsætninger at styrke samarbejdet på tværs, ved at lederne i praksis træner lederskabet i forhold til de fælles strategiske indsatser og udfordringer. ’Fælles om Ledelse’ sætter handling bag visionerne i ’Fortællingen om Aarhus’ og bag den fælles ramme ’Fælles om Aarhus’ og ’Leder- og medarbejderroller’.

  Lederne i Strategisk Ledelsesforum har i de første to år fra 2018 – 2020 arbejdet med det personlige ledelsesgrundlag, aktiv visionsledelse, grænsekrydsende samarbejde og samskabelse af velfærd. Fra 2020 er fokus på fortsat at omsætte ledelse, samarbejde og samskabelse i de konkrete fælles udfordringer f.eks. den grønne omstilling. Fokus er også på at integrere et større fokus på værdi for borgerne i de løsninger og tilbud, vi tilbyder som kommune.

   

  Få et overblik over forløbet her

  Det personlige ledelsesgrundlag

  Alle cheferne har i forbindelse med opstarten på ’Fælles om Ledelse’ i sommeren 2018 udviklet sit eget personlige ledelsesgrundlag indenfor den fælles organisatoriske ramme i Aarhus Kommune.

  Aktiv visionsledelse

  ’Fælles om Ledelse’ første læringsmål er ’Aktiv visionsledelse’.

  Grænsekrydsende samarbejde

  Fælles om Ledelse’ andet læringsmål er ’Grænsekrydsende samarbejde’.

  Samskabelse af velfærd

  ’Samskabelse af velfærd’ er det tredje læringsmål i ´Fælles om ledelse´. I ’Fælles om Ledelse’ er der fokus på ledelse af samarbejde og samskabelse med borgere, organisationer, foreninger og virksomheder.

  Sidst opdateret: 24. august 2023