Gå til hovedindhold

Samskabelse af velfærd

’Samskabelse af velfærd’ er det tredje læringsmål i ´Fælles om ledelse´.
I ’Fælles om Ledelse’ er der fokus på ledelse af samarbejde og samskabelse med borgere, organisationer, foreninger og virksomheder.

 • Læs op

Indhold

  Samskabelse af velfærd tager udgangspunkt i tænkningen fra ´Kommune Forfra´ og rummer en ambition om at forny velfærdssamfundet gennem samarbejde med borgere, organisationer, foreninger og virksomheder. Samskabelse af velfærd sker, når offentlige aktører arbejder tæt sammen med borgere, virksomheder, organisationer og foreninger om at udvikle og gennemføre initiativer, der bidrager til at skabe resultater. 

  Målet med samskabelse af velfærd er, at skabe bedre velfærd ved at udforske og inddrage perspektiver fra borgere, organisationer, foreninger og virksomheder.
  Når samskabelse af velfærd lykkes, ser vi ledere, der arbejder datainformeret og skaber sammenhæng, helhedsorienterede indsatser og værdi for borgerne i Aarhus Kommune.

  Det er målet, at cheferne i Strategisk Ledelsesforum gennem arbejdet med ´samskabelse af velfærd´ får:

  VIDEN

  • får fælles viden om og sprog for samskabelse af velfærd
  • får indsigt i barrierer og muligheder i samskabelse af velfærd
  • får fælles viden om, hvordan den strategiske ledelse kan arbejde datainformeret, i forbindelse med ledelse af samskabelse af velfærd

  REFLEKSION

  • får fælles og egne indsigter i, hvordan de udøver ledelse, der bidrager til samskabelse af velfærd: hvornår, med hvem osv.?

  HANDLING

  • træner ledelse, der styrker samskabelse af velfærd

   

  Sidst opdateret: 24. august 2023