Gå til hovedindhold
Planlægning, byggeri og boliger
Teknik og Miljø

Afsluttede miljøvurderinger

Når miljøvurderingsprocessen er gennemført, og der er givet tilladelse til det konkrete projekt, kan anlægsprojektet sættes i gang. Her kan du se materialer om projekter, hvor miljøvurderingsprocessen er gennemført.

Indhold

    Afsluttede miljøvurderinger

    Aarhus Kommune har, efter lov om miljøvurdering, truffet afgørelse om, at meddele § 25 (VVM) tilladelse til Regnvandssøer i Viby.

    Aarhus Kommune og Aarhus Vand A/S arbejder for at fremtidssikre Aarhus i forbindelse med håndtering af regnvand og spildevand. En væsentlig del af Aarhus Kommunes strategi i forhold til håndtering af de stigende regnmængder er adskillelse af regn- og spildevand. I området findes allerede et regnvandsbassin, der efter projektets realisering vil indgå som en del af det nye regnvandsbassin. Regnvandsbassinet vil sikre en bundfældning af sediment og omsætning af næringsstoffer inden udledning.

    Regnvandsbassinet kræver, at der udarbejdes en miljøkonsekvensrapport. Formålet med miljøkonsekvensrapporten er at vurdere de påvirkninger af miljøet, som en etablering af projektet vil medføre. Miljøkonsekvensrapporten skal give myndighederne et godt beslutningsgrundlag, inden det afgøres, om projektet kan realiseres.

    Du kan finde tilladelse og baggrundsmateriale for Regnvandssøer i Viby - Klik her

    Klagevejledning fremgår af afgørelsen. Vi gør opmærksom på at klagefristen er 4 uger fra annonceringsdatoen angivet øverst på denne annonce og i § 25 (VVM) tilladelsen.

    Eventuel klage skal sendes via Klageportalen. Du logger på klageportalen via: www.naevneneshus.dk eller www.borger.dk typisk ved hjælp af NEM-ID.

    En klage er indgivet, når den er tilgængelig for myndigheden i Klageportalen.

    Miljø og Fødevareklagenævnet skal som udgangspunkt afvise en klage, der kommer uden om Klageportalen.

    Ønsker du at blive fritaget for at bruge Klageportalen, skal du snarest muligt sende en begrundet anmodning til Aarhus Kommune, Teknik og Miljø, Karen Blixens Boulevard 7, 8220 Brabrand, mail: pbm@mtm.aarhus.dk, der herefter videresender din anmodning til Miljø og Fødevareklagenævnet, som træffer afgørelse om, hvorvidt din anmodning kan imødekommes.

    Når du har tastet din klage ind i Klageportalen, bliver du bedt om at betale et gebyr med et betalingskort. Klagen bliver først sendt videre, når gebyret er betalt, og du har endeligt godkendt din klage.

    Kongelundens Sekretariat, Aarhus Kommune etablerer et nyt moderne fodboldstadion med en tilskuerkapacitet på ca. 24.000 tilskuere, der skal erstatte det hidtidige stadion.

    Det er søgt som en frivillig miljøkonsekvensvurdering.

    Ansøgning og projektbeskrivelse

    Se hele projektbeskrivelsen her

    Se ansøgningsskema her

    Første offentlige høring

    Første offentlige høring er afholdt i perioden 01/08/2022 – 29/08/2022, hvor også berørte myndigheder er hørt. Der er modtaget 25 høringssvar.

    Se flere informationer om den første offentlige høring her

    Byrådsbehandling

    Byrådet har på sit møde d. 7. juni 2023 i sag 20 ”Lokalplan 1203, nyt stadion Aarhus – Forslag” vedtaget at sende materialet i høring.

    Læs dagsorden og referat fra byrådsbehandlingen her

    Anden offentlig høring

    Den anden offentlige høring holdes i perioden 20/06/2023 - 30/08/2023. Berørte myndigheder høres også.

    Høringen omfatter: ”Forslag til Lokalplan 1203 Nyt Stadion Aarhus med tilhørende Tillæg 146 til Kommuneplan 2017” samt ”Miljøkonsekvensrapport og miljørapport for nyt Stadion Aarhus (NSA)” samt ”Udkast til § 25 (VVM) tilladelse til nedbrydning af det eksisterende stadionanlæg samt opførsel og drift af et nyt stadion, Stadion Allé 76, 8000 Aarhus C”.

    Du kan finde materialet til den anden offentlige høring her

    Byrådsbehandling:
    Byrådet behandlede det endelige projekt på byrådsmødet den 6. december 2023

    Læs miljøkonsekvensrapporten her.

    Afgørelser:

    Annoncering:
    Afgørelsen blev annonceret den 13. december 2023.

    Bygherres hjemmeside:
    Du kan læse mere om projektet på Kongelundssekretariatets hjemmeside

    Miljøkonsekvensvurdering og VVM-tilladelse til udbygning af Viborgvej til 4 spor på strækningen fra Tilst Vestervej til Sommervej:

    Miljøkonsekvensrapport 2019

    VVM-tilladelse af 12. januar 2021

    Afgørelse af 19. februar 2024 fra Miljø- og Fødevareklagenævnet med ændring af VVM-tilladelse

     

    Sidst opdateret: 14. oktober 2024