Gå til hovedindhold

Ledetrådene – Sundhed og Omsorgs strategi

Ledetrådene har været Sundhed og Omsorgs strategi i over et årti. Ledetrådene fortæller ultrakort hvad vi vil opnå, og hvordan vi vil gøre det.

 • Læs op

Indhold

  Gå til digital version af ledetrådene

  Ledetrådene er skrevet med kant, og man må gerne diskutere ledetrådene og hvordan de skal oversættes i det daglige arbejde. Når der er lidt larm om ledetrådene, så ved vi også, at de virker.

  Ledetrådene er tæt forbundet til de fælles grundpiller i Aarhus Kommune om hvordan vi skaber værdi for borgerne; Fortællingen om Aarhus og Aarhus Kompasset. Ledetrådene skal ses som den bouillonterning, der gerne skulle rumme det hele.

  Vores opgave i Sundhed og Omsorg er at sikre borgerne et bedre liv. Det tror vi på lykkes gennem frihed, lighed og kærlighed. Frihed til at kunne klare sig selv mest muligt. Lighed i de muligheder og rettigheder, som ligger i vores velfærdssamfund. Kærlighed til sin familie, sine pårørende og også til sine medborgere.

  Sådan bruger vi ledetrådene 

  Brug dem til møder, i samtaler med kollegaer og med din leder. Brug dem som rettesnor og til inspiration – men også som spejl. Kig på dit eget arbejde gennem ledetrådene, for her kan du se, hvordan, og om, du lykkes med dine opgaver. De er vores fælles ambition og vores fælles vejviser. Ledetrådene er dog ikke en facitliste. I hverdagen kan der være episoder og situationer, hvor de er dilemma-fyldte og måske til tider vanskelige at indfri.

  De fem ledetråde  

  Der er tre ledetråde, der retter sig mod arbejdet med borgerne. Den gule, den blå og den røde. De tre ledetråde fortæller dig, at vi skal støtte borgerne i at leve et bedre liv, og at vores arbejde altid skal rette sig mod dét, der har værdi for borgeren.

  I de to andre ledetråde, den grønne og den lilla, står der, hvordan vi mener, vi som ansatte kan lykkes med de tre borgerrettede kort. Det gør vi med frihedsgrader, åbenhed, tillid, læring, høj faglighed og god ledelse.

  Bemærk, at de fem ledetråde griber ind i hinanden, lige som borgernes behov også går på tværs.

  Det nye i ledetrådene (2024) 

  Ledetrådene er blevet justeret i 2024 og grunden til, at vi har justeret på ledetrådene i denne omgang, er fordi at 

  1. Vi vil tænke sundhed ind i alt, så det bliver nemmere for borgeren at holde sig sund 
  2. Vi vil dyrke relationerne, og række ud til borgere og omverdenen omkring os 
  3. Vi vil styrke hjemligheden og samtidig gøre velfærdteknologi til en del af hverdagen  
  4. Vi tror på at høj faglighed er afgørende for medarbejdernes arbejdsglæde og virkelyst 
  5. Vi sætter fokus på tillid, åbenhed og læring, og vi skal blive bedre til at tale åbent om tvivl og fejl, så vi sammen skaber psykologisk tryghed  
  Sidst opdateret: 14. marts 2024