Gå til hovedindhold

05g. Påhængsredskaber (LTO)

Læs mere om parkering for påhængsredskaber (LTO) i Aarhus Kommune her.

 • Læs op

Indhold

  Det er ikke tilladt at parkere påhængskøretøjer (herunder campingvogne og trailere) på en parkeringsplads i mere end 12 timer.

  Det skyldes, at man ønsker at sørge for en passende udskiftning af køretøjer på de begrænsede parkeringspladser, således at der sikres det bedst mulige parkeringsudbud for byens beboere.

  " "

  Relevant retspraksis

  Fogedretten på Frederiksberg d. 12. januar 2011

  En bilist var blevet pålagt en parkeringsafgift for at have parkeret en trailer på 750 kg på et sted, hvor det ikke var tilladt at parkere i mere end 24 timer. Bilisten mente ikke, at en trailer var omfattet af bestemmelsen, og dermed heller ikke af dette parkeringsforbud.

  Fogedretten fandt, at afgiften var korrekt pålagt. De begrundede det med, at traileren var omfattet af bestemmelsen og derfor var parkeret ulovligt.

  Fogedretten i København d. 16. august 2011

  En bilist var blevet pålagt en parkeringsafgift for at have parkeret et påhængskøretøj på højst 2000 kg i mere end 24 timer. Bilisten var enig i, at påhængskøretøjet havde været parkeret i mere end 24 timer på det pågældende sted. Han gjorde imidlertid gældende, at påhængskøretøjet var parkeret på ”egen grund” og ikke på offentlig vej.

  Fogedretten afviste imidlertid dette argument, fordi fogedretten bl.a. lagde vægt på, at arealet var overtaget af Københavns Kommune som kommunevej.

  Sidst opdateret: 11. december 2023