Kræft

Indledende samtale og personlig kontaktperson

Du får tilknyttet en kontaktperson fra Folkesundhed Aarhus. Personen følger dig gennem hele forløbet. Vi indleder alle forløb med en samtale, hvor du fortæller om dig selv og din situation, og hvad der fylder i dit liv lige nu. Ud fra dette planlægger vi sammen de første skridt, du kan tage i retningen af en bedre hverdag. Du er meget velkommen til at tage din pårørende med til den indledende samtale.

Info om forløbet

8 ugers trænings- og undervisningsforløb i gruppe, hvor vi I forløbet arbejder med: 

  • Træning og fysisk aktivitet, og hvad det betyder for at genvinde din styrke og velbefindende. Der er træning to gange ugentlig, hvor der tages udgangspunkt i din fysiske formåen her og nu.

  • Undervisningsforløb: Der er undervisning en gang om ugen i forlængelse af træningen, hvor vi tager forskellige emner op. Det kan f.eks. være sammenhæng mellem mad og kræft, kræft og fysisk aktivitet, samt hvordan man håndterer stress og ubalance. Ligeledes er der mulighed for at dele erfaringer med de andre deltagere.

Der er opfølgning tre måneder efter afsluttet forløb.

Vi tager specielt hensyn til dig

Har du specielle fysiske udfordringer, kan du deltage i træning, hvor der tages højde for dette. Du aftaler med din kontaktperson, hvilket hold der er bedst for dig.

Forløb for kvinder med brystkræft

Hvis du er blevet opereret for brystkræft og har bivirkninger efter behandlingen, kan vi tilbyde dig behandling og træning på hold med andre kvinder, der er behandlet for brystkræft.

Udover forløbene tilbyder vi individuelle samtaler med fysioterapeut, sygeplejerske og diætist. Der et typisk tale om 1-3 samtaler af op til en times varighed, hvilket vi tilpasser efter dit behov.

Hvordan kommer jeg i gang? 

  • Du kan blive henvist fra din praktiserende læge eller behandlende læge på sygehuset.

  • Du kan ringe eller skrive til Folkesundhed Aarhus eller bruge vores

 

KOSTER DET NOGET?

Alle forløb og samtaler på Folkesundhed Aarhus betales af Aarhus Kommune. Det er derfor helt uden omkostninger for dig at deltage.