TurBo

Vi kan hjælpe dig med alt fra at administrere en budgetkonto til, hvordan du kan tackle vrede eller at beholde dit job. Udgangspunktet er, at det er dig, der bestemmer, hvilke sider af din hverdag, du gerne vil ændre på, og hvilke mål du ønsker at opnå.

Du kan bo i en af vores ungdomsboliger, men du kan også bo i egen lejlighed/værelse, hos dine forældre samtidig med, du får hjælp. Når et forløb hos os er slut, håber vi, du kan håndtere din egen hverdag på din måde og fortsætte den gode udvikling med mindre eller slet ingen støtte.


Tilbuddets indhold

I et almindeligt TurBo-forløb får du tilknyttet to faste kontaktpædagoger, som vil lave aftaler med dig for, hvordan din uge skal forløbe. Men vi er altid til rådighed, så du kan få kontakt til en medarbejder fra TurBo døgnet rundt.

Fælleskab er en del af omdrejningspunktet for TurBo, så det er derfor også nødvendigt, at du deltager i de fælles aktiviteter, som arrangeres med andre unge i TurBo-ordningen. Det kan være aktiviteter som at lave mad sammen, køre motocross, tage på fisketure og meget mere.

Adgang til tilbuddet

Du skal henvises til tilbuddet. Kontakt Familiecentret, se under "Kontakt".

Butikken, der kan 1000 ting.

Udefra ligner Butik 1000 ting en helt almindelig butik med smukke nips ting og isenkram. Her er farverige spande, Star Wars plakater og smykker i en mosaik af indtryk. Butik 1000 ting er skam også en velfungerende butik, som er afholdt af byens borgere, men den er slet ikke, som butikker er flest. Den kan andet end at sælge ting.

Butik 1000 ting er nemlig også et beskæftigelsestilbud, hvor unge mellem 14 og 23 år kan være tilknyttet i en kortere eller længere periode. Visionen og ideen med butikken er at skabe et udviklende og beskyttende miljø, hvor du som ung har mulighed for at få et indblik i et arbejdsliv.

Et udsnit af verden

Butik 1000 ting er et udsnit af den virkelige verden, hvor du som har et særligt behov får lov til at øve dig inden for de områder, som du ikke mestrer til fulde. Her bliver du som ung styrket i de færdigheder, som er nødvendige for at kunne arbejde i en butik, herunder kundebetjening, vareudstilling, varefremstilling, bestilling og meget mere.

Udover de faglige færdigheder spiller vilje til samarbejde, fællesskab og frihed under ansvar også en rolle, når man skal have en butik til at fungere. Efter et forløb i Butik 1000 ting vil du modtage et OCN-bevis som anerkendelse af de kompetencer, du har fået.

Adgang til tilbuddet

Du skal henvises til tilbuddet. Kontakt Familiecentret, se under "Kontakt".