Gå til hovedindhold

Støtte og tilbud til veteraner

I Aarhus Kommune er vi stolte og taknemmelige over den særlige indsats vores veteraner har ydet for Danmark. Vi ved, at udsendelsen har krævet en stor indsats både af veteranerne og af deres pårørende, og det ønsker vi at anerkende.

Flagdag i Mindeparken 2019
 • Læs op

Indhold

  I Aarhus Kommune er ansat en veteranrådgiver og en veteranmedarbejder, der fungerer som indgangen til kommunen for veteraner og pårørende. De kan hjælpe med at navigere og rådgive i forhold til de mange tilbud, der findes – både de kommunale, de statslige og de frivillige.

  Det kan være en hjælp at have en rådgiver med på sidelinjen til at skabe sammenhæng, hvis man ikke ved, hvor man skal starte.

  Udover 'at bygge broer' på tværs af kommunen kan vores to veteranmedarbejdere tilbyde hjælp til følgende opgaver:

  • Vejviser i kommunen
  • Rådgivning og vejledning
  • Formidling om og til veteraner og pårørende
  • Støtte som bisidder
  • Koordinere og facilitere kontakt til andre relevante tilbud

  Du kan give dig til kende som veteran eller pårørende, når du henvender dig til Aarhus Kommune - eller kontakte veteranmedarbejderne direkte. 

  Veteranrådgiver

  Julie Hasselager er ansat som veteranrådgiver i Aarhus Kommune.

  Julie har en baggrund som kompetenceudviklende sygeplejerske i Aarhus Kommune og fra det socialpsykiatriske felt. Hun er selv tidligere udsendt Balkan-soldat og har beskæftiget sig på frivillig basis med veteranområdet i en længere årrække.

  Du kan træffe Julie i følgende tidsrum:

  • Mandag til fredag

  Telefon: 2943 9621

  Veteranmedarbejder

  Inger Salling Danielsen er ansat som veteranmedarbejder 3 dage om ugen i Aarhus Kommune.

  Inger har en baggrund inden for flere forskellige fag (offentlig og privat) og har de seneste 12 år arbejdet flere steder i Aarhus Kommune. Inger er derfor trænet stifinder og kontaktskaber i de kommunale systemer.

  Du kan træffe Inger i følgende tidsrum:

  • Mandag, tirsdag og fredag

  Telefon: 2943 9963

  Flyer om veteranrådgivning

  Flyer om veteranrådgivning i Aarhus Kommune (pdf)

  Du er velkommen til at udprinte flyeren.

  Åben Borgerservice (uden tidsbestilling) for veteraner

  På tirsdage mellem klokken 13.00-15.00 er der Åben Borgerservice for veteraner på Dokk1. Det betyder, at du kan møde op i Borgerservice (bord 16 eller 17) uden tidsbestilling.

  Du kan blandt andet få hjælp til:

  • MitID, pas og kørekort
  • Digital Post (e-boks) og overblik over breve
  • SKAT.dk
  • Kontakt til Veterancentret, veteranforeninger eller andre afdelinger i Aarhus Kommune
  • Overblik over lokale tilbud til veteraner 

  Åben Borgerservice fremgår også af de aktivitetskalendere, som hver uge postes på Veteranrådgiver Aarhus’ Facebook-side:

  www.facebook.com/VeteranraadgiverAarhus

  Veteran Match

  Aarhus Kommune har indgået samarbejde med DIF Soldaterprojekt og AGF om Veteran Match. Vi hylder vores veteraner med en årlig hyldestkamp på Ceres Park, og sammen hjælper vi veteraner tilbage på arbejdsmarkedet via et lokalt virksomhedsnetværk.

  Er du ledig veteran? Kontakt Aarhus Kommunes veteranrådgivning og hør nærmere.

  Du kan også læse mere om Veteran Match på:

  Veteran Match | DIF

  Træning & Idræt

  Safe Zone tilbyder idrætsaktiviteter for skadede veteraner, fysisk såvel som psykisk. Der er stort fokus på det sociale, og du kan træne i selskab med andre veteraner i trygge rammer. Det er DIF Soldaterprojekt, der står for aktiviteterne i samarbejde med lokale foreninger.

  Se mere på DIF’s hjemmeside: DIF Soldaterprojekt - Fra militær til civil - Danmark

  Veteranhjemmet Midtjylland

  Du finder frirum, samvær og kammeratskab for alle veteraner og pårørende i Veteranhjemmets smukke rammer i Brabrand. Her er et trygt og rart sted at være, og hvis du har lyst, er der en bred vifte af aktiviteter, du kan deltage i.

  Veteranhjem Midtjylland i Aarhus

  Pårørendegruppe

  Har du brug for nogen at snakke med? Nogen, der kender til det, du gennemlever?

  Veteranhjemmet Midtjylland i Aarhus arrangerer en netværksgruppe for pårørende. Gruppen er for dig, der ønsker at mødes i et tillidsfuldt frirum med andre ligesindede. Her er der højt til loftet og plads til alle følelser.

  Kontakt den daglige leder, hvis du er interesseret i at høre mere.

  Kontakt Veteranhjem Midtjylland i Aarhus

  Økonomisk rådgivning

  Er du veteran, og har du mistet overblikket over din økonomi, eller har du blot behov for økonomisk råd og vejledning? KFUM’s Soldatermission tilbyder åben, økonomisk rådgivning.

  Rådgivningen er gratis og uafhængig, og den afholdes i Aarhus cirka en gang om måneden på Veteranhjem Midtjylland. Tilmelding er nødvendig.

  Kontakt KFUM’s Soldatermission for økonomisk rådgivning

  Den 5. september er Flagdag for Danmarks udsendte. Den dag anerkender vi alle dem, der har været sendt ud fra Forsvaret, Redningsberedskabet, Politi og Sundhedsvæsenet for den indsats, de har ydet.

  I Aarhus Kommune fejrer vi Flagdagen med en ceremoni i Mindeparken, hvor alle er velkomne.

  Veteraner, der er bosiddende i Aarhus Kommune og har veterankort, modtager en invitation fra borgmesteren til deltagelse i Flagdagen samt en efterfølgende reception.

  Her kan du holde dig orienteret:

  Flagdag i Mindeparken

  Veterancentrets døgntelefon

  Døgntelefonen er til dig, som er soldat, veteran eller pårørende, og som har akut brug for én at tale med. Telefonen er bemandet af en socialrådgiver, som kan støtte dig direkte over telefonen eller afdække, hvilken støtte du har behov for. 

  Veteranstøttens døgntelefon

  Har du som veteran eller pårørende brug for en snak eller måske et godt råd? Så kan du altid ringe til Veteranstøttens døgntelefon. Telefonen er bemandet af veteraner, der har tid og lyst til at tale med dig, og som kan hjælpe dig videre, hvis det er det, du ønsker.

  • Telefon: 8060 8030 

  Social- og Psykiatrivagten – Aarhus Kommune

  Social- og Psykiatrivagten tilbyder rådgivning til dig, der har brug for akut hjælp, råd og vejledning om sociale, økonomiske og personlige problemer. Hvis du har brug for anden hjælp, kan vi henvise dig videre til det rette sted.  Vi har åbent alle dage kl. 16-24, og du kan være anonym.

  Her kan du læse Aarhus Kommunes Veteranstrategi.

  Veteranstrategi for Aarhus Kommune (pdf)

  Her kan du læse Aarhus Kommunes best practicekatalog om og for veteraner og pårørende. Kataloget er primært målrettet medarbejdere i Aarhus Kommune, men kan også være relevant for andre interessenter på veteranområdet.

  Best practicekatalog (pdf)

  Sidst opdateret: 29. april 2024