Aktiviteter på Kultur- og kontaktsted Kragelund
Vi har en bred vifte af aktiviteter og tilbud, som du kan deltage i.
Kom med i vores eSport univers, hvor fællesskab, udvikling og sjov går hånd i hånd.
Vi tilbyder to hold hver torsdag i foråret 2025 - et for begyndere og let øvede og et for erfarne spillere. Her kan du møde nye mennesker, udvikle dine færdigheder og have det sjovt i et trygt fællesskab. Uanset om du er ny til eSport eller har erfaring, har vi plads til dig.
På Kultur- og kontaktsted Kragelund stræber vi efter at skabe et stærkt eSport fællesskab, hvor alle kan føle sig hjemme, samtidig med at vi inkluderer hinanden i vores online fællesskab "Gaming United". Her kan vi mødes med andre spillere inden for psykiatrien og skabe sociale forbindelser i fritiden.
Counter-Strike 2 - begyndere og lettere øvet
Dette hold er skabt til dig, der gerne vil udforske Counter-Strike 2 i et trygt og støttende miljø. Her er der plads til både nye og let øvede spillere, der har lyst til at blive en del af et fællesskab og lære spillet i et roligt tempo, hvor alle kan være med. Fokus er på at udvikle grundlæggende færdigheder samtidig med, at vi skaber positive oplevelser med eSport. Holdet er perfekt for dig, der gerne vil have en tryg og sjov introduktion til eSportens verden samtidig med, at du møder andre, der også er nye eller let øvede.
På holdet arbejder vi med:
- Grundlæggende spilforståelse: Vi gennemgår, hvordan Counter-Strike fungerer, hvilke mål spillet har, og hvordan vi navigerer i forskellige situationer.
- Færdigheder og teknik: Vi har fokus på simple teknikker som bevægelse, præcision og overblik, så du får opbygget selvtillid i spillet.
- Samarbejde og kommunikation: Counter-Strike er et holdspil, så vi lærer, hvordan man bedst støtter hinanden og kommunikerer, så alle kan bidrage på in-game.
- Trin-for-trin udvikling: Vi tager det i et roligt tempo, hvor der er plads til at øve og stille spørgsmål - uden forventning til at mestre alt fra dag et.
Vi træner hver torsdag kl. 15.30-17.30 i perioden 2. januar til 29. maj 2025.
Counter Strike 2 - øvede
Dette hold er for dig, der har spillet Counter-Strike 2 før og er klar til at arbejde med mere avancerede strategier og teamwork. Vi går i dybden med taktik, in-game roller og kommunikation, og der er plads til, at vi kan nørde med hinanden. Vi har fokus på at forbedre strategi, mechanics, teamwork og kommunikation gennem målrettet træning og taktisk fordybelse. På dette hold er det et krav, at du kender til de basale koncepter i Counter-Strike og har godt styr på spillet i forvejen. Holdet er ideelt for dig, der ønsker at fordybe dig i spillets nuancer og forbedre dine færdigheder sammen med ligesindede. Vi stræber efter at udvikle vores evner og nyde spændingen ved at konkurrere på et højt niveau.
På holdet arbejder vi med:
- Avanceret teknik og strategi: Vi udforsker komplekse strategier som fx forskellige in-game roller, rotationsplaner og executes for at optimere holdets præstation i spillet.
- Teknik og mechanics: Vi finpudser mechanics som bevægelsesmønstre (movement), aim, crosshair-placement og game-sense m.m.
- Teamwork og klar kommunikation: På dette niveau er det afgørende at kunne læse spillet og reagere hurtigt sammen. Vi arbejder med at skabe en stærk teamforståelse, hvor alle ved, hvordan man støtter hinanden bedst muligt og sikrer, at kommunikationen er klar og præcis - også når presset stiger.
- Individuelle roller og ansvarsområder: For at få mest muligt ud af holdets samlede styrker, arbejder vi med klare roller og ansvarsfordelinger, så alle kender deres plads og opgaver i spillet.
- Fokus på tempo og timing: Vi træner, hvordan vi kontrollerer spillets tempo og styrer kampens afgørende øjeblikke. Vi lægger vægt på timing, koordination og at tage beslutninger med selvtillid.
Vi træner hver torsdag kl. 13.00-15.00 i perioden 2. januar til 29. maj 2025.
Praktisk info
Har du lyst til at tilmelde dig et hold eller få mere at vide, er du velkommen til at kontakte Mads Thorlund Rømer, Kultur- og kontaktsted Kragelund på mobil 41 85 41 04.
Du kan også ansøge om medlemskab via vores Facebookside https://www.facebook.com/groups/792406372619841
Virtuel kunst er et projekt, der inviterer psykisk sårbare voksne til at udforske kreativitet gennem digitale medier. Ved at bruge VR-headset og innovative, kreative programmer åbner vi døren til en magisk verden, hvor fantasien kan få frit spil. Projektet er designet til at være inkluderende og lettilgængeligt for alle uanset tekniske forudsætninger.
VR er en unik og magisk oplevelse, der gør det muligt at skabe uden begrænsninger. Det kan hjælpe deltagerne med at finde fokus, slippe kreativiteten løs og måske opdage sider af sig selv, de ikke vidste, de havde.
Aktiviteter
- Kunst i VR: Deltagerne får mulighed for at arbejde i forskellige kreative VR-programmer, der gør det muligt at male, modellere og skabe i en tredimensionel verden.
- 3D-print: Kunstværker skabt i VR kan bringes til live gennem 3D-print. Derudover kan deltagene finde og printe sjove eller nyttige ting fra online designbiblioteker.
- Fællesskab: Vi lægger vægt på at skabe et trygt og støttende fællesskab, hvor deltagerne kan inspirere hinanden og dele deres oplevelser.
Praktisk info
Virtuel kunst foregår hver torsdag kl. 10-12.
Vi sørger for udstyr og tilbyder støtte og vejledning, så alle kan være med.
Projektet er startet med hjælp fra Innovationsmotoren.
Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Mads Thorlund Rømer på mobil 41 85 41 04.
Hele året har vi vedligeholdelse af bygninger, praktiske projekter og reparationer i huset. Om sommeren er det græsslåning, oprydning i og omkring huset, pasning af urtehave, vedligeholdelse af haveborde og stole; om vinteren pasning af udearealer og oprydning.
Der er mange muligheder for motion og idræt på Kragelund, og vi kan også hjælpe med følgeskab til nogle af aktiviteterne, som Idræt på banen tilbyder.
Idræt på banen er et tilbud om fælles samvær med baggrund i motion. Du kan deltage i fx svømning, varmtvandstræning, styrketræning, badminton m.m. og det betyder ikke noget, om det er længe siden, du sidst har dyrket idræt.
Kragelunds kolonihave ligger i havekolonien Søvang ved Brabrand sø. Hver torsdag tager et hold fra Kragelund på havearbejde. De andre dage i ugen er haven åben for haveaktivitet på egen hånd eller bare for hygge.
Der er mulighed for at få et lille privat havestykke, som du kan tilså og passe. Du kan også være med til at passe fælleshaven.
Der er også mulighed for at booke huset til fx overnatning, hyggemiddage og fødselsdage.
Hvis du vil vide mere om Kolonihaven, kan du kontakte Karin Sørensen på mobil 29 36 03 61 eller Susanne Thomsen på mobil 41 87 24 31. Du kan også læse mere i vores pjece om Kolonihaven.
Vi laver opslag, menuplaner og andre større og mindre skriveopgaver. Hertil kommer en række andre opgaver, fx at tage telefonen, kopiere, makulere, fremstille kalendere og fremmøde-registreringsskemaer.
I forbindelse med de konkrete opgaver underviser vi i brugen af Word. For at få yderligere indblik i programmets mange muligheder kan du også få hjælp til at arbejde med forskellige øvebøger. Har du brug for det, kan vi også undervise i brugen af internet, e-mail osv.
Du kan tegne, male, modellere, strikke, sy, hækle, lave collager, lave smykker, dekorere, klippe, klistre m.m. Du kan lægge dine bukser op, reparere en trøje eller sy en knap i. Du kan komme med dine egne ideer eller aktiviteter, eller noget du har lyst til at lære, så ser vi på, om det er muligt.
Du er meget velkommen til at komme med f.eks. håndarbejde/hobby, som du er i gang med hjemme og på den måde inspirere andre. Du er også velkommen til bare at sidde og slappe af eller læse og høre lidt stille musik.
Alle interesserede kan deltage i forberedelser, oprydning og servering. Vi støtter fødevareBanken.
Køkkenet
I køkkenet kan interesserede, sammen med medarbejderne, lave mad, anrette, bage, og hjælpe med oprydning og opvask.
Vi laver frokost hver dag til klokken 12 og aftensmad tirsdag og torsdag til klokken 17.30. Sammen forsøger vi at skabe en hyggelig ramme omkring madlavningen og de andre opgaver i køkkenet.
Af hensyn til planlægningen skal du bestille frokost inden klokken 10 og aftensmad inden klokken 16.
Caféen
Alle kan være med til servering, betjening af kunder, brygning af te og kaffe, borddækning, oprydning og opvask.
Caféen er centralt placeret i huset, og fungerer som et naturligt mødested. Der er altid varm kaffe på kanden og mulighed for en snak.
Du kan købe kaffe, te, kakao, vand og sodavand. Der er gratis morgenmad (en kop kaffe og et rundstykke) klokken 8.30-10.
Bands
Vi har forskellige bands i løbet af ugen. De fleste bands har tilknyttet en musikmedarbejder eller to, men der er også mulighed for at spille uden en medarbejder. Vi vil dog være tilgængelige i forhold til øvelokaleintro, hjælp til det praktiske og hvad der måtte opstå.
I Begynderband starter vi helt fra grunden med nemme numre og enkle rytmer og akkorder. Har du lyst til at lære at spille bas, trommer, guitar, klaver, saxofon eller synge i mikrofon, så er det her, det bobler frem. Vi går ikke op i, hvordan det lyder, men at det lyder.
Vi er sammensat af mennesker med vidt forskellig baggrund både menneskeligt og musikalsk og med stor aldersspredning - men sammen vælger vi den musik, vi gerne vil spille. Der er også ensembler og bands, som arbejder med egne numre.
Vi spiller til forskellige arrangementer både på og udenfor Kragelund bl.a. til fødselsdage, sociale arrangementer, fester, Kulturdag, Skør med Rock og i festugen.
Sangaften
Hver tirsdag er der sangaften.
Vi har efterhånden samlet en stor sangmappe og skiftes til at vælge, hvad vi sammen vil synge. Der er ingen tilmelding, og det er ikke et krav, at man er sanger eller musiker for at kunne deltage. Udgangspunktet er "at enhver fugl synger med sit næb", så det vigtigste er bare, at du har lyst til at synge og/eller spille.
Musikteori, hørelære, rytmetræning
Kom og få undervisning i musikteori, hørelære og rytmetræning. Holdet er for alle niveauer. Om du er ny og gerne vil lære de teoretiske grundprincipper i musik, eller hvis du allerede spiller musik og gerne vil tilegne dig mere ekspertise, så er der noget at lære for dig.
Vi veksler mellem musikteori, hørelære og rytmetræning - alt efter holdets sammensætning og behov.
Holdet mødes hver mandag kl. 10-12.
Du er velkommen til at kontakte Mads Thorlund Rømer på mobil 41 85 41 04, hvis du er interesseret.
Kor
Vi mødes hver mandag. Vi arbejder med krop, vejrtrækning, rytme og stemmetræning. Vi synger flerstemmig sang. Alle med interesse er velkomne.
Jamsession
Vi har jamsession hver fredag i salen.
Formålet med Ophold i naturen er at få ro i hjerne og i nervesystem - i naturen.
Vi tilbyder udeliv og friluftsliv som fx vandreture, fisketure, bål og bålmad, udflugter m.m.
Udgangspunktet for aktiviteterne er Basen tæt ved Moesgaard Museum.
Hvis du gerne vil vide mere om Ophold i naturen, kan du kontakte Svend Hamann på mobil 51 57 66 30 eller Martin Nielsen på mobil 29 20 44 59. Du kan også læse mere i vores pjece om Ophold i naturen.
Vi har 3 seniorgrupper.
Seniorgruppe 1 mødes på Lokalcenter Møllestien hver mandag kl. 9.30-11.30.
Seniorgruppe 2 mødes på Lokalcenter Møllestien hver mandag kl. 13-15.
Seniorgruppe 3 mødes på Lokalcenter Ankersgade hver tirsdag kl. 13-15.
Seniorgrupperne er for 60+ og er recoveryorienterede fællesskaber, hvor alle kan indgå i meningsfulde aktiviteter ud fra ønsket om at tage hånd om eget liv med de ressourcer, hver især har til rådighed.
Seniorgrupperne mødes bl.a. om motion, læseguide og samtaler om relevante emner som sorg, netværk, alderdom, ensomhed, angst, fritid, hverdagsliv m.m.
Hvis du vil vide mere om Seniorgrupperne, kan du kontakte Gitte Kløve på mobil 51 33 57 02 eller Stine Guldberg på mobil 41 85 55 87. Du kan også læse mere i vores pjece om Seniorgrupperne.
Vi spiller mange forskellige spil bl.a. whist og brætspil. Du kan også deltage i e-sport.
Ungegruppen er et fællesskab for unge voksne i alderen 18 - 35 år, som kommer på Kragelund. De unge mødes primært for at være sociale og hygge sig. Her handler det om nærvær og fællesskab, hvor man kan dele små og store oplevelser.
Gruppen samles om aktiviteter som spil, fælles måltider og hyggelige samtaler, men tager også på udflugter og laver andre aktiviteter fx biografture, padletennis, discgolf eller ture i naturen.
Det er vigtigt, at der er harmoni i gruppen; derfor forbeholder vi os retten til at bestemme, hvem der kan deltage i aktiviteterne.
Kultur- og kontaktsted Kragelund
Center for Forebyggelse og Rehabilitering
Dybrovej 21
8270 Højbjerg
Åbningstider:
Mandag kl. 8:15-15:15
Tirsdag kl. 8:15-19:45
Onsdag kl. 9:30-15:15
Torsdag kl. 8:15-19:45
Fredag kl. 8:15-13:45
Søndag brugeråbent kl. 13-16
Telefon:
87 13 18 48