Gå til hovedindhold

Kørsel

Du kan, i visse situationer, få bevilget kørsel til dit barn eller ung med handicap. Har brug for kørsel til dit barn, skal du kontakte en socialrådgiver på Familiecentret for nærmere vejledning og ansøgning.

 • Læs op

Indhold

  I nogle situationer, kan du have ret til dækning af merudgifter til dit barns kørsel til og fra SFO eller klub. I sådanne tilfælde vil dit barn blive kørt mellem hjemadresse og/eller aflastningsadresse og behandling, dagtilbud eller aktivitet m.v. Her skal du kontakte Familiecentret.

  Skal dit barn køres mellem skole og hjemadresse, skal du kontakte dit barns skole.

  Hvis dit barn skal køres både mellem hjem og skole og mellem SFO/klub og hjem, skal du både kontakte dit barns skole og Familiecentret. 

  Kørselskontoret - når kørsel er bevilget

  Hvis du har fået bevilget kørsel, er det kørselskontoret, som koordinerer og planlægger det fælles kørselstilbud. Det betyder, at du kun skal kontakte ét sted vedrørende tilrettelæggelse og planlægning af dit barns kørsel.

  Gå til kørselskontorets hjemmeside

  Adgang til tilbuddet

  Du skal henvises til tilbuddet. Kontakt Familiecentret, som ligger i Børn, Familier og Fællesskaber. Der er link til centrene i Børn, Familier og Fællesskaber under "Kontakt".

  Lovgrundlag

  Hvis du bevilges kørsel, sker det efter servicelovens § 41 om merudgifter, sundhedsloven eller folkeskoleloven - det afhænger af behovet for kørslen.

  Sidst opdateret: 16. august 2023