Personlig Assistance
Har du en varig og betydelig fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse og behov for særlig personlig bistand for at kunne varetage dit job, så kan jobcentret bevillige dig en personlig assistent.
Hvis du har en varig og betydelig begrænsning i din fysiske eller psykiske funktionsevne, og derfor har behov for hjælp i dit job eller beskæftigelsesrettet tilbud, har du mulighed for at få bevilliget personlig assistance.
Jobcentret anvender et dialogskema til vurderingen af betydningen af din funktionsevne og om nedsættelsen er foreneligt med dit arbejde.
Du kan ansøge om personlig assistance via henvendelse til jobcentret. Se kontaktoplysninger i højre side.
Hvis du er i arbejde
Hvis du er ansat i et ordinært job, fleksjob, selvstændig, seniorjobber eller ledig i praktik/løntilskud, kan du være omfattet af personlig assistance ordningen.
Den personlige assistent må kun hjælpe med praktiske opgaver som kompenserer for din funktionsnedsættelse. Det faglige indhold i opgaven skal du selv udføre. Ordningen må ikke give en merbeskæftigelse til din arbejdsplads eller fungere som vikardækning.
Ved ansøgning om ordningen kommer jobcentret ud på din arbejdsplads. Sammen med dig og din arbejdsgiver afklarer jobcentret dit behov for personlig assistance.
Den personlige assistance kan være en ansat på din arbejdsplads eller fra fx et vikarfirma/tolkefirma.
Jobcentret følger løbende op på ordningen og bruger et opfølgningsskema til formålet.
Hvis du er under videre- eller efteruddannelse
Når du deltager i videre- eller efteruddannelse, kan du få personlig støtte grundet din funktionsnedsættelse. Den personlige assistance må ikke varetage det faglige indhold på uddannelsen, men hjælpe dig med fx skrivning af notater, hente udprint, døvetolkning og struktur på opgaver mv.
Arbejdsbetinget rejse
Hvis dit arbejde omfatter arbejdsbetingede rejser, skal du og din arbejdsgiver oplyse dette ved ansøgning om personlig assistance. Hvis der efterfølgende opstår et behov, skal du ansøge om dette ved din konsulent i jobcentret.
Særligt for døvetolkning
Hvis du har en hørenedsættelse eller er døv, kan du få personlig assistance til tolkning på din arbejdsplads.
Tro og love erklæring
Når du bestiller en tolk, skal du undersøger om der er økonomisk interesse mellem dig og tolken samt tolken og din arbejdsgiver. Det kan være fx om de er i familie mv. Hvis det ikke er tilfældet, skal alle parter før tolkningen underskrive en tro og love erklæring. Den skal indsendes til din jobkonsulent i jobcentret.
Hvis der er en økonomisk interesse, skal du kontakte din jobkonsulent, og jobcentret vil afgøre om tolkningen er mulig.
Erklæringen skal foreligge ved første tolkning, men hvis du skifter tolk eller arbejdsplads, skal den foreligge på ny.
Tolken kan ikke få betaling, hvis jobcentret ikke har modtaget erklæringen.
Print "Tro og love-erklæringen" her
Ved bookning af tegnsprogstolkning
I din bevilling fremgår rammerne for tolkeydelsen, herunder om der er behov for særligt krævende tolkning eller andre forhold gør sig gældende. Derfor skal du ved booking af tolk være opmærksom på, om tolkeopgaven er dækket af din bevilling. Jobcentret betaler ikke, hvis der faktureres for fx særligt krævende tolkning, og dette ikke er aftalt med jobcentret.
Derfor skal du kontakte din konsulent, hvis der opstår behov for fx to-tolkning eller særligt krævende tolkning, og få en forhåndsgodkendelse.
Aflysning
Hvis det er nødvendigt at aflyse en tolkning, skal du aflyse senest fem hverdage før den planlagte tolkning. Der kan ikke udbetales tilskud til tolkninger, der er aflyst eller kunne være aflyst rettidigt.
Ved pludseligt opstået sygdom eller lignede situationer udbetaler jobcentret tilskuddet.
Kvittering
Når du har modtaget en ydelse fra en tolk, skal du kvittere for modtagelse. Dette gælder også ved aflysninger af tolkningen, hvor fristen for aflysning er overskredet. Hvis du anvender den samme tolk, kan I lave en oversigt pr. mdr. og underskrive denne.
Tolken kan ikke få betaling, hvis der ikke medsendes en kvittering ved fremsendelse af fakturaen til jobcentret.
Takster for tegnsprogstolkning:
- Timeprisen i alle zoner udgør 650 kr.
- Zonetillægget udgør 275 kr. i zone 1, 650 kr. i zone 2 og 1050 kr. i zone 3.
- Zonerne følger Den Nationale Tolkemyndigheds 3 zoner.
- Fjerntolkning afregnes til timepris uden zonetillæg. Der afregnes pr. påbegyndte kvarter.
- Ved tolkning i weekend og på helligdage udgør det særlige tillæg 161 kr.
- Ved tolkning mellem kl. 17 og kl. 07 udgør det særlige tillæg 86 kr.
- Ved særligt krævende tolkninger udgør tillægget 135 kr.
Job & sundhed
Mandag 07:00 – 15:00
Tirsdag 07:00 – 15:00
Onsdag 07.00 – 15:00
Torsdag 07:00 – 17:00
Fredag 07:00 – 15:00
Vejlby Centervej 52
8240 Risskov
Telefon:
87 13 41 10