Gå til hovedindhold

Jobmuligheder for førtidspensionister

Hvis du er førtidspensionist og gerne vil arbejde, kan et job med løntilskud være en mulighed.

 • Læs op

Indhold

  Uddannelse

  Når du modtager førtidspension, må du gerne tage en uddannelse og deltage i kurser, højskoleophold eller lignende.

  Fleksjob

  Du kan måske få et fleksjob, hvis du er førtidspensionist og under 65 år. Jobcentret vurderer efter indstilling fra Rehabiliteringsteamet, om du kan få et fleksjob.

  Løntilskud for førtidspensionister

  Hvis du er førtidspensionist og gerne vil arbejde, kan et job med løntilskud være en mulighed.

  Job med løntilskud for førtidspensionister (tidligere kaldt skånejob) er en mulighed, hvis du ikke kan klare et job på almindelige vilkår. Du kan både arbejde på fuldtid og deltid, men du skal modtage førtidspension og må ikke være folkepensionist.

  Løn- og arbejdsvilkår aftales mellem dig og arbejdsgiveren i samarbejde med de faglige organisationer.

  For at få tilskud skal jobbet godkendes som rimeligt af kommunen. Det er den kommune, hvor du bor, der skal godkende jobbet.

  Hvis dit fysiske eller psykiske tilstand betyder, at du har brug for hjælp eller vejledning, når du starter i jobbet, kan virksomheden få et tilskud fra kommunen til at dække de ekstra udgifter.

  Tilskudsordningen kaldes for en mentorordning og dækker også for uddannelse af den medarbejder, der skal stå for din oplæring.

  Skal arbejdspladsen ændre på indretningen, eller er der brug for nogle særlige arbejdsredskaber, kan virksomheden søge tilskud hos kommunen. For at få tilskud skal hjælpemidlerne være af afgørende betydning for, om du kan klare dit arbejde.

  07.06.2024 11.01

  Skrevet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

  Sidst opdateret: 8. juni 2024