Gå til hovedindhold

Førtidspension

Med en førtidspension bevilges en pension i tiden indtil, du bliver folkepensionist. Du kan måske få tilkendt førtidspension, hvis din arbejdsevne er nedsat varigt, og du dermed ikke længere er i stand til at arbejde i et lønnet job.

 • Læs op

Indhold

  Førtidspension kan være en mulighed, hvis du er fyldt 40 år og din arbejdsevne er varigt og så væsentligt nedsat, at du ikke kan arbejde i et almindeligt job eller i et fleksjob. Hvis du er under 40 år, kan du kun i særlige tilfælde få tilkendt førtidspension.

  Tillæg til førtidspensionister

  Førtidspensionister der er økonomisk vanskeligt stillede, kan få tilskud til fx medicin, tandbehandling, fysioterapi og lignende.

  Andre ydelser til førtidspensionister

  Læs mere om Andre ydelser til førtidspensioinister i Aarhus Kommune her.

  Tillæg til folkepension og førtidspension

  Er du førtidspensionist med tilkendt førtidspension før 1.1. 2003 eller folkepensionist, kan du søge om helbredstillæg og personligt tillæg i Ydelsescentrets Pensionsafdeling. Varmetillæg og ældrecheck skal du søge om ved Udbetaling Danmark.

  Førtidspensionister på udlandsrejse

  Førtidspensionister kan rejse på ferie og også tage længerevarende ophold i udlandet. For at beholde retten til førtidspension, skal du overholde reglerne i pensionslovgivningen.

  Jobmuligheder for førtidspensionister

  Hvis du er førtidspensionist og gerne vil arbejde, kan et job med løntilskud være en mulighed.

  Sidst opdateret: 1. maj 2024