Ældreboliger
At flytte i ældrebolig kan være en hjælp til at du kan bevare dine funktioner og leve et socialt og selvstændigt hverdagsliv. Boligens placering og nærmiljø giver dig mulighed for at indgå i fællesskaber med samvær og aktiviteter med andre.
Ældreboligen kan, med sin handicapvenlige indretning, være med til at gøre dig mere selvhjulpen i forhold til at klare hverdagen. At bo i et miljø med ældreboliger giver dig desuden mulighed for at spise i folkehuset og deltage i nye fællesskaber, træning og aktiviteter.
I vores vurdering, om du er berettiget til en ældrebolig, vil vi kigge på hele din, og din eventuelle ægtefælles, livssituation, fysiske formåen og generelle trivsel.
Hvis du bliver visiteret til en ældrebolig, kan du frit vælge mellem boliger i Aarhus Kommune, og du kan blive skrevet op til flere bestemte bebyggelser. Alle boligerne tildeles efter behov, dvs. at den person, der har det største behov, får den første ledige bolig.
Tildelingen af boligerne foregår hos Boligtildelingsteamet i Sundhed og Omsorgslinjen, som kan kontaktes alle hverdage undtagen onsdag direkte på tlf. 87 13 16 18 kl. 9-11 og via Digital Post til Sundhed- og Omsorgslinjen. Her kan du få oplysninger om de enkelte boliger. Her kan du også oplyse om evt. ændringer i din situation.
Spørgsmål om indskud, husleje, lejekontrakt m.m. kan rettes til Boligadministrationen på tlf. 89 40 66 44 mandag til onsdag kl. 9-12 og fredag 9.30-12 og via Digital Post til Boligadministrationen.
Din ægtefælle eller samlever har ret til at flytte med ind i ældreboligen. Den længstlevende har ret til at blive boende i ældreboligen.
Hvis du bor i Aarhus Kommune og søger ældrebolig i en anden kommune, skal du henvende dig til Sundhed og Omsorgslinjen. Se også afsnittet ovenfor: ”Hvordan får jeg en ældrebolig?”. Du skal opfylde kriterierne for ældrebolig både i Aarhus Kommune og i den kommune, du ønsker at bo i.
Hvis du bor i en anden kommune og søger ældrebolig i Aarhus Kommune, skal du henvende dig til din bopælskommune for at blive godkendt til en ældrebolig der. Herefter hjælper de dig videre med en ansøgning om ældrebolig i Aarhus Kommune. Du skal opfylde kriterierne for ældrebolig både i din bopælskommune og i Aarhus Kommune.
Aarhus Kommunes ældreboliger er toværelseslejligheder. Boligerne kan ligge i nærheden af et folkehus eller i en selvstændig bebyggelse. Boligerne er handicapvenligt indrettet, så der er plads til eventuelle hjælpemidler. Et mindre køkken indgår og kan eventuelt være en integreret del af stuen.
Ældre- og plejeboliger administreres på samme måde som boligforeningsboliger. Det betyder, at der indgås lejekontrakt, og man betaler indskud og månedlig husleje. Huslejen varierer fra bolig til bolig, og din reelle udgift varierer efter, hvor meget du får i boligstøtte. I vores boligkatalog kan du finde den aktuelle husleje for de enkelte boliger.
Vi har et team af synsmedarbejdere i Boligsyn - de forestår indflytnings- og fraflytningssyn i
alle vores boliger.
Aftale om tidspunkt for afholdelse af indflytnings-og fraflytningssyn skal foregå direkte med synsmedarbejderne.
Synsmedarbejderne kontaktes i telefontiden - hverdage kl. 8.00-10.00 - enten:
• pr. mail til: boligsyn@mtm.aarhus.dk
eller
• pr. telefon på tlf. nr. 8713 4001
Sundhed og Omsorgslinjen
Åbningstider
Alle hverdage 10.00-15.00
Ved akut uopsættelig henvendelse kan du ringe alle hverdage 8.00-15.00
Telefon:
87 13 16 00