Gå til hovedindhold

Ansøg om erhvervslicens

En erhvervslicens er et tilbud til erhvervsbiler på gule nummerplader indregistreret med et CVR-nummer til godstransport erhverv. Erhvervslicensen kan ikke bruges til biler, som er privat indregistreret eller på papegøjeplader.

Indhold

  Bemærk! Pr. den 01.09.22 gælder erhvervslicensen ikke længere på 15 og 30 minutters tidsbegrænsede pladser.

  Licensen kan benyttes på de kommunale betalingspladser og tidsbegrænsede pladser med undtagelse af 15 og 30 minutters pladser.

  Licensen kan anvendes fra kl. 06.00-18.00 på hverdage. Den kan ikke bruges lørdage, søndage og helligdage.

  Erhvervslicenser skal bestilles via Aarhus Kommunes selvbetjening. I selvbetjeningen kan du købe, forny, ændre eller opsige licenser. Inden du åbner selvbetjeningen anbefaler vi, at du har følgende parat:

  • Din virksomheds NemID (virksomhedens NemID nøglefil skal være installeret på din computer)
  • Køretøjets registreringsnummer (nummerplade)
  • Kreditkort

  OBS: Google Chrome kan give problemer ved login i selvbetjeningsløsningen. Det kan hjælpe at installere denne nøglefil og genstarte browseren.

  Gå til selvbetjeningen her

  Ordningen gælder kun for køretøjer, der alene bliver anvendt til erhverv. Det vil sige køretøjer på gule nummerplader, som er indregistreret i virksomhedens navn eller virksomheder med leasing/leje kontrakt til køretøjer på gule plader. (Her skal dog uploades en tro og love erklæring, som findes i vores selvbetjeningssystem.)

  Der kan ikke købes licens til trailere.

  Erhvervslicensen giver fri parkering på kommunale parkeringspladser med tidsbegrænsning samt de kommunale betalingspladser - dog kun på hverdage mellem kl. 06.00 og 18.00. Licensen kan købes på dags- eller halvårsbasis. Fra den 1. januar 2019 koster licenserne 80 kr. per dag eller 2.200 kr. for et halvt år. Beløbene er momsfrie.

  Vær opmærksom på, at et køb ikke kan fortrydes, og at det betalte beløb ikke kan refunderes.

  Hvis den bil der har erhvervslicens skal på værksted, så er det muligt at få en værkstedslicens. 

  Du kan læse mere om værkstedslicenser her

  Sidst opdateret: 12. oktober 2023