Gå til hovedindhold

Kørsel i midtbyen

Skal du bruge en tilladelse til at køre i midtbyen, eller vil du vide mere om fx vægtbegrænsning, sænkbare steler eller tidsbegrænsninger?

Indhold

  Der har været en del bilister, som har overskredet kørsels- og parkeringsrestriktionerne på gågaderne i Aarhus. Derfor har Aarhus Kommune indført en adgangsbegrænsning med steler.

  Adgangsbegrænsningen er gennemført for at forbedre det fysiske og visuelle miljø i gågaderne, forbedre forholdene for fodgængere og beboere, og for at begrænse skader på belægninger og gadeinventar.

  Adgangsbegrænsningen medfører, at der er opsat sænkbare steler omkring en større del af gågadenettet og andre steder i Aarhus City. På kortet herunder kan du se, hvilke gader, der er omfattet. I tilknytning til ordningen er der etableret særlige lastepladser ved gågadenettet.

  Der er forskellig tidsbegrænsning på gågaderne, hvor indkørsel for af- og pålæsning er tilladt. På enkelte centrale steder er der permanent forbud mod kørsel.

  På kortet herunder kan du se en oversigt over:

  • Steler
  • Øltankbiler
  • Vægtbegrænsning
  • Lastepladser

  I den centrale del af Aarhus er der restriktioner for varetransport. For lastbiler, med en totalvægt som er større end 7,5 tons, er der standsningsforbud i gågaderne.

  Der er i de tilstødende gader til gågadenettet indrettet særlige lastepladser. I tidsrummet fra klokken 4-13 er det forbudt at standse eller parkere på disse pladser for alle andre køretøjer end lastbiler. 

   

  På kortet i folderen er det blandt andet angivet, hvilke gader ordningen gælder, og hvor lastepladserne er beliggende.

  Sidst opdateret: 12. oktober 2023