Kortlægning af jordforurening
Kortlægning sker på to niveauer: vidensniveau 1 eller 2.
En ejendom kan blive kortlagt, hvis der er mistanke om, at jorden kan være forurenet, eller hvis der er konstateret forurening på ejendommen. Region Midtjylland varetager kortlægningen.
Region Midtjylland har udarbejdet en oversigt over de kortlagte ejendomme. Her er det også muligt at se ejendomme, som tidligere har været kortlagt eller er udgået, fordi der ikke har været grundlag for kortlægning.
Se kort med kortlagte ejendomme i Aarhus Kommune.
Når en ejendom er kortlagt, er der knyttet en række restriktioner til brugen af ejendommen. Ønsker du som bygherre eller grundejer f.eks. at bygge eller renovere på en kortlagt ejendom eller udføre andre anlægsarbejder, skal du i en række tilfælde søge om tilladelse hos kommunen, før du kan igangsætte arbejdet. Der kan f.eks. blive stillet krav til etablering af byggetekniske foranstaltninger for at afværge eventuelle indeklimaproblemer eller foranstaltninger til sikring af grundvandsressourcer.
Læs mere om bygge- og anlægsarbejder på kortlagte ejendomme.
Skal du fjerne overskudsjord fra en kortlagt ejendom, skal jordflytningen anmeldes og godkendes af kommunen, før du kan flytte jorden. Der skal udarbejdes særskilte anmeldelser for fyld og intakte aflejringer stammende fra kortlagte ejendomme.
Læs mere om anmeldelse af jordflytning.
Flytning af jord fra kortlagte ejendomme er omfattet af analysepligt.
Natur og Miljø
Telefonen er åben alle dage kl. 8-12.
Karen Blixens Boulevard 7
8220 Brabrand
Telefon:
89404522
E-mail: jord@mtm.aarhus.dk