Gå til hovedindhold

Tekniske installationer

I Aarhus Kommune er det obligatorisk at følge en række design- og kravspecifikationer til sikringsinstallationer og projekteringsvejledninger ved ændring eller etablerer sikringsydelser eller relaterede leverancer.

 • Læs op

Indhold

  Aarhus Kommune ønsker at sikre, at vi i alle bygninger har det rette sikringsniveau med standardiserede tekniske krav.
  Det er derfor obligatorisk at følge en række design- og kravspecifikationer til sikringsinstallationer og projekteringsvejledninger.

  Udbudsfasen skal derfor altid indeholde:

  • Designguide med hhv. generelle bygherrekrav for bygningssikring (TVO, AIA og ADK) og generelle bygherrekrav for automatisk brandalarmering (ABA)
  • Kravspecifikationer for tv-overvågning (TVO), adgangskontrol (ADK), automatisk indbrudsalarmering (AIA) og automatisk brandalarmering (ABA)
  • Projekteringsvejledninger for adgangskontrol, automatisk indbrudsalarmering og automatisk brandalarmering
  • Guide til ABA driftsoperatør

  Retningslinjer

  I nedenstående liste med dokumenter, kan du læse om Aarhus kommunes krav til installation af kablede og trådløse netværk. Kravene gælder for henholdsvis ny-installation samt ændringer i og udskiftning af eksisterende kablede og trådløse netværk.

  I forbindelse med krav til It-kabling henledes opmærksomheden på, at Aarhus kommune følger Molio beskrivelsesanvisning. Du bør derfor indhente nyeste Molio beskrivelsesanvisning (fx Molio, Beskrivelsesanvisning, B1.461 – eller nyere).

  Har du spørgsmål til It-kabling bedes du henvende dig til Aarhus kommune, Fælles Service.

  Har du spørgsmål til Molio bedes du rette henvendelse til Aarhus kommune, Teknik og Miljø, Ejendomme, Drift og Vedligehold.

  Kontakt Fælles Service 

  Telefon: 89 40 20 00

  E-mail: faellesservice@ba.aarhus.dk

  Kontakt Teknik

  ejendomme@mtm.aarhus.dk

  Sidst opdateret: 29. november 2023