Gå til hovedindhold

Batteriteknologi til optimeret brug af solcellestrøm

 • Læs op

Indhold

  Formålet med projektet er at teste, hvorvidt den vedvarende strømproduktion fra solceller på Mårslet Skole kan udnyttes mere optimalt ved at lagre dagsproduktion/overskudsproduktion i et batteri og ”flytte” strømmen til forbrug senere på dagen ifm. tilstødende sportshal og foreningsaktiviteter. På længere sigt kan flere lokationer end Mårslet Skole komme i spil som test-sites.

  Projektet tager udgangspunkt i den batteriteknologi, som virksomheden VisBlue har udviklet siden 2014. Der er tale om en vanadium-baseret redox flowbatteriteknologi, som gør det muligt at lagre strøm fra eksempelvis solceller og udnytte det senere på døgnet.

  Aarhus Kommunes afdeling for Bygninger, Drift og Vedligeholdelse i Teknik og Miljø har interesse i at få testet potentialet for batteriløsninger og derved øge udnyttelsen af strømproduktionen fra eksisterende solcelleanlæg på eksempelvis skoler, sportshaller m.v.

  En bedre udnyttelse af strømproduktion fra eksempelvis solcelleanlæg er et godt skridt på vejen mod 100 % CO2-neutralitet.

  VisBlue er et dansk/portugisisk spin-out fra Aarhus Universitet samt Porto Universitet og har hovedsæde i EcoPark i Aarhus V.

  Sidst opdateret: 12. september 2023