Distrikt Syd
Center for Specialrådgivning Aarhus, Ortopædisk Genoptræningscenter, Neurocenter, Hjernerystelseskoordinator og Genoptræningsteamet samt områdets sundhedsenheder og folkehuse.
Sundhedsenhederne
Læs om sundhedsenhederne her.
Folkehusene
Læs om folkehusene her.
Center for Specialrådgivning Aarhus
Center for Specialrådgivning Aarhus (tidl. Center for Syn og Hjælpemidler) er et specialiseret rådgivningscenter med tilbud om specialpædagogisk og rehabiliterende indsats til børn og voksne med problemer omkring syn, hørelse, siddestilling og kommunikation.
På tværs af høre- og synskonsulenter, optikere, IKT-konsulenter og siddestillingskonsulenter får borgere en helhedsorienteret og tværfaglig indsats. Vi varetager myndighedsopgaver, rådgivning, udredning og undervisning.
Center for Specialrådgivning Aarhus betjener Aarhus Kommune og sælger herudover ydelser til seks abonnementskommuner, øvrige kommuner og institutioner med behov for specialiseret indsats. Samtidig leverer Center for Specialrådgivning Aarhus specialrådgivning som VISO-leverandør for Den Nationale Videns- og Specialrådgivningsorganisation (VISO) under Socialstyrelsen.
Center for Specialrådgivning Aarhus arbejder tæt sammen med kommuner, privatpraktiserende læger, sygehuse og andre institutioner både i konkrete borgersager og omkring faglige emner og udvikling.
Læs mere: Center for Specialrådgivning Aarhus
Ortopædisk Genoptræningscenter
På Ortopædisk Genoptræningscenter genoptræner vi borgere, som efter endt undersøgelse, behandling eller operation på sygehus har fået en genoptræningsplan.
Genoptræningen tilrettelægges af ergo- og fysioterapeuter med særlig faglig viden om genoptræning i forhold til det ortopædiske i samarbejde med borgerne. To sekretærer understøtter dette arbejde.
På genoptræningscenteret sidder to jobkonsulenter fra MSB, som vejleder sygemeldte borgere i genoptræningsforløb bedst muligt tilbage til arbejdsmarkedet.
Læs mere: Genoptræning på Ortopædisk GenoptræningsCenter (aarhus.dk)
Neurocenter
På Neurocentret rehabiliterer vi voksne mennesker med erhvervet hjerneskade efter eksempelvis akut blodprop, en hjerneblødning eller anden skade i hjernen, efter de er udskrevet fra sygehus med en genoptræningsplan.
Vi rehabiliterer ligeledes borgere med senfølger efter meningitis eller efter covid-19, vi rehabiliterer borgere med hjernetumor, og vi har særlige kompetencer til den avancerede dysfagi hvorfor vi også har hoved-hals-kræft borgere.
På Neurocentret har vi en administrativ medarbejder foruden ergo- og fysioterapeuter med stor kompetence og erfaring med genoptræning og rehabilitering af mennesker med en hjerneskade.
Vores mål er, at borgeren og dennes pårørende gennem vores tilbud får mulighed for forsat at leve et for vedkommende værdigt og meningsfuldt liv.
Læs mere: Neurocenteret (aarhus.dk)
Hjernerystelseskoordinator
Aarhus Kommunes hjernerystelseskoordinator kan yde råd og vejledning til borgere med symptomer efter en hjernerystelse.
Læs mere om Tilbud til borgere med hjernerystelse
Genoptræningsteamet
Genoptræningsteamet besår af tre administrative, sundhedsfaglige medarbejdere. Deres opgave er at fordele samtlige 10.000 genoptræningsplaner, der hvert år udarbejdes til borgere i Aarhus Kommune.
Derudover er Genoptræningsteamet bindeleddet mellem kommunen og vores samarbejdsaftaler med de privatpraktiserende fysioterapeutklinikker rundt om i Aarhus.
Genoptræningsteamet koordinerer ligeså indsatser på tværs af kommuner.
Ledelse
Sundhedsfremme- og forebyggelseschef
Anja Fynbo Christiansen
Mail: anfy@aarhus.dk
Telefon: 41 85 50 29