Gå til hovedindhold

Velfærdsteknologi og Hjælpemidler

Velfærdsteknologi og Hjælpemidler

 • Læs op

Indhold

  Velfærdsteknologi & Hjælpemidler består af en række underafdelinger:

  DokkX. Interaktiv udstilling af velfærdsteknologi og hjælpemidler med faglig vejledning. Apps-Café og Rehab Lab er en del af DokkX. Der er fri adgang for alle på DokkX (aarhus.dk)

  Hjælpemiddelcentret: laver produkttest, udbud og indkøb. HJC tilbyder desuden vejledning, rådgivning og hands-on-undervisning til medarbejdere i Sundhed og Omsorg (MSO), så medarbejderne er klædt på til at vælge og anvende de rette hjælpemidler til den enkelte borger. HJC sørger for arbejdsmiljøhjælpemidler (også kaldet APV-hjælpemidler) til medarbejderne. 

  Hjælpemiddelservice: Når et udbud er overstået, og der er indgået indkøbsaftaler på et produkt, overtager Hjælpemiddelservice (HJS). HJS pakker ud, klargør/samler og mærker op. HJS har 4-5.000 hjælpemiddelnumre på hylderne på lageret. HJS modtager 3500-4000 ordrer om måneden på hjælpemidler, der enten udleveres i Kvikservice eller køres ud / hentes hjem igen. 

  Undervisningscenter for Velfærdsteknologi. Afholder obligatoriske kurser og efteruddannelse for ansatte indenfor plejen i Sundhed og Omsorg.

  Projekt- og innovationsafdeling på Grøndalsvej i Viby J. Undersøger og iværksætter test af nye hjælpemidler og velfærdsteknologier i samarbejde med borgere og medarbejdere. De bedste løsninger udbredes i hjemmeplejen og på plejehjem. Afdelingen orienterer sig bredt nationalt og internationalt.

  Afdelingens profil på Linkedin 

  Afdelingens hjemmeside Velfærdsteknologi (aarhus.dk)

   

  Ledelse

  Kontorchef 

  Ivan Kjær Lauridsen

  Mail:  ijk@aarhus.dk

  Telefon: 5157 6079

  Sidst opdateret: 8. januar 2024