Gå til hovedindhold

Fejl og mangler i GPS-kort og rutebeskrivelser

Fejl og mangler i GPS-kort og rutebeskrivelser kan du ofte melde ind gennem en internetservice hos den enkelte dataleverandør.

 • Læs op

Indhold

  De fleste leverandører af GPS-systemer får deres data fra en af 3 store dataleverandører:

  • Google
  • Navteq
  • Teleatlas

  Fejl og mangler i GPS-kort og rutebeskrivelser kan meldes ind på dataleverandørens egen hjemmeside, hvor du også kan følge med i indmeldte fejl og mangler. Vær opmærksom på, at der typisk kan gå et stykke tid før fejl og mangler rettes og en leverandørs GPS-system opdateres med de seneste rettelser. Dette gælder dog ikke for Google Maps, der henter data direkte fra egne kilder på internettet.

  OIS

  Alle landets kommuner vedligeholder løbende adresse data der så efterfølgende publiceres i den Offentlige Informations Server (OIS), en statslig database med ejendomsdata, som administreres af Udviklings- og Forenklingsstyrelsen. Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på nedenstående link:

  Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

  Fra denne database kan leverandører af data til GPS-kort og rutebeskrivelser løbende hente nye adresse data til at vedligehold af deres egne data. Ligeledes kan data hentes fra den fælles offentlige datafordeler. Læs mere om datafordeleren her.

  Sidst opdateret: 6. juni 2024