Gå til hovedindhold

Kort og kortdata

Kommunen råder over en stor mængde data over Aarhus Kommune i form at kort og kortdata, der udstilles af kommunen selv eller gennem andre udstillere.

 • Læs op

Indhold

  Kort og kortdata ligger til grundlag for mange af de beslutning der tages med hensyn planlægning og struktur af kommunens fysiske rammer, hvorfor det er vigtigt at disse data både er korrekte og ajourførte. Digitalisering har enten ansvaret eller kendskab til en stor mængde af kommunens kort og kortdata.

  Udstilling af data

  Data har størst værdi når de er i brug. Derfor stilles en stor mængde kort og kortdata til fri rådighed til borgere, erhverv med flere, hvor disse kan hentes hos kommunen eller andre udstillere.

  Kort og kortdata udstilles enten som data du selv kan hente eller som online GIS-kortløsninger, der ikke kræver andet end en internetforbindelse og en nyere internet-browser.

  Hvis du har behov for kort eller kortdata der ikke kan finde på hjemmesiden kan der tages kontakt til Digitalisering.

  Andre udstillere

  Ud over Aarhus Kommune, er der en række andre tjenester der via internettet udstiller kort og kortdata over kommunen.

  Fejl og mangler i GPS-kort og rutebeskrivelser

  Fejl og mangler i GPS-kort og rutebeskrivelser kan du ofte melde ind gennem en internetservice hos den enkelte dataleverandør.

  GIS-kortløsninger

  Kommune udstiller en række forskellige kortløsninger over Aarhus Kommune på internettet, hvor størstedelen af disse kan findes på GISPortalen.

  Hent by- og kommunekort

  Her kan du se og hente en mindre samling af by- og kommunekort over Aarhus Kommune.

  Open Data DK

  Mere end 130 datasæt af Aarhus Kommunes egne data udstilles på Open Data DK, en portal hvor du kan finde udstillede data for hele Danmark, tilgængelig for alle.

  Vejnavnekortet

  Hvert fjerde år udgiver Digitalisering et vejnavnekort der indeholder et detaljeret kort over Aarhus Kommune, med fokus på veje og vejnavne.

  Sidst opdateret: 27. oktober 2023