Mad med mening for børn og unge
Børn og unge skal spise mere sundt, grønt og bæredygtigt. De skal spise mere grønt, og de skal have erfaring med at dyrke noget spiseligt og kende de officielle kostråd.

Det pædagogiske personale er naturlige rollemodeller i forholdet til de officielle kostråd og for en bæredygtig madkultur.
Inspiration til undervisningsforløb:
- Bæredygtig madpakke – indskoling
- Bæredygtig madpakke – mellemtrin
- Bæredygtigt måltid - udskoling
- Mad og Klima til udskoling fra Tænketanken CONCITO
- Klima på menuen, fællesfagligt undervisningsmateriale til udskoling
- Fra Kostråd til kostkultur, undervisningsmateriale fra Fødevarestyrelsen, 8 lektioner til 5.-6. klasse
- Bæredygtig madkultur, Naturfagene fællesfagligt 7.-9. klasse elevbog, lærervejledning, madspilskort
Inspiration til viden:
- Mad og måltider for børn og unge 0-18 år i Aarhus Kommune
- De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima – Alt om kost
- Fødevarestyrelsens hjemmeside: Alt om kost
- Forslag til indhold i bæredygtige madpakker til årstiden - fra Skolemælk
Verdensmål og madkundskab til udskoling, bind 1 om mad og bæredygtighed og bind 2 med opskrifter. Kan lånes i klassesæt på Center for Læring.
Programkoordinator for klima og bæredygtighed
Karen Tambo
Sekretariat - Børn og Unge
Sidst opdateret: 17. juli 2024