Ellevangskolens brugte møbler får nyt liv
”Vi har så meget til at stå, der aldrig bliver brugt: Så er det bedre, at det gør gavn,” siger Robert Krak.
Robert Krak er teknisk serviceleder på Ellevangskolen og han er SÅ klar: I dag skal skolens depotrum ryddes for gamle skoleborde, kontormøbler og reoler – og så kan møblerne bruges af andre arbejdspladser i kommunen. Så han venter på en kassevogn med ekstra hænder og et rigtig godt tilbud!
”Vi har brug for vores lokaler – og det her er en god måde at få mere plads på,” siger han.
Røde Kors Aarhus kommer med FORVANDLINGEN
Robert Krak venter på en rummelig kassevogn med gode folk fra en ny socialøkonomisk virksomhed skabt af Røde Kors Aarhus og Genbrugsportalen i Aarhus Kommune:
Navnet på virksomheden er FORVANDLINGEN og her kan borgere, som er visiteret til en beskæftigelsesindsats, hjælpe dagtilbud, skoler, sundhedshuse, plejehjem og andre kommunale arbejdspladser med at rydde op i gamle møbler, formidle dem til nye ejere og samtidigt få en fod indenfor på arbejdsmarkedet.
Tilbuddet fra FORVANDLINGEN vil Robert Krak og Ellevangskolen gerne prøve. Også selvom dagen i dag er et forsøg, hvor Røde Kors og Genbrugsportalen gennemtester det nye tilbud.
Nedslidte møbler til storskrald, gode stole, lamper og borde til genbrug
Kassevognen og to hjælpere er ankommet. Den tekniske serviceleder viser rundt i skolens kælder:
”Europa- og verdenskort gemmer vi. Og de her kasser, for de hører til 0. klasse,” vejleder han hjælperne, mens de sætter gule klistermærker på kasser, dimser og møbler i skolens kælder.
Snart vil de bære de mest slidte møbler ud i kassevognen til storskrald og lægge andre borde, stole, lamper og grej fra Ellevangskolen på Genbrugsportalen. Og om lidt kan nye ejere hente dem – og tage dem i brug.
Jeg synes at der er muligheder – det handler bare om at få øje på dem
Billigere, lettere og grønnere
”Det er et smart koncept,” siger Freddy Fisker, der som administrationsleder på Ellevangskolen har været frisk på at afprøve genbrugstanken:
”Vi har haft mange ting stående, som kan gøre gavn andre steder, uden at folk skal købe nyt,” siger han og understreger, at tilbuddet sparer penge, lokaler og CO2.
”Det her er en god øvelse for en stor kommune som Aarhus,” siger han.
Robert Krak er enig:
”Et eksempel er, at mange skoler begynder at skifte møbler ud, fordi de ikke længere har reservedele til de gamle. De møbler kan sagtens bruges af andre,” siger han.
Jeg viste lidt rundt, de tog fotos og nu har de fyldt en hel vogn og sat tingene på Genbrugsportalen
Sådan gør I
Kontakt FORVANDLINGEN og lav en aftale – de tager billeder af jeres genbrugsguld, annoncerer de bedste af jeres møbler på Genbrugsportalen og henter de møbler, I ikke får afsat via portalen.
Kontakt
FORVANDLINGEN: forvandlingen@rodekors.dk eller Røde Kors Aarhus, 86 12 24 60
Genbrugsportalen: Projektleder Karin Andersen, projektleder i Indkøb og Udbud, kaa@aarhus.dk og Maria Stubben, contract manager i Indkøb og Udbud, mahast@aarhus.dk
Find genbrugsguld til jeres arbejdsplads
Om Genbrugsportalen
Alle kommunale arbejdspladser kan bruge Genbrugsportalen.
Genbrugsportalen er udviklet af Indkøb og Udbud i Aarhus Kommune. Samarbejdet om den socialøkonomiske virksomhed med Røde Kors er udviklet på baggrund af spørgsmål til arbejdspladserne i Aarhus Kommune.