Gå til hovedindhold

Aarhus Rådhus og klokkespil

Aarhus Rådhus blev indviet i 1941 og blev fredet i 1995. Huset har en spændende historie og er et hus, der benyttes flittigt til mange formål. Der er en arbejdsplads for byrådet og for mange ansatte i Aarhus Kommune. Der bliver løbende afholdt arrangementer på Rådhuset. Endelig kan du af og til høre koncerter med Tårnhusets klokkespil. Tårnopstigning arrangeres på udvalgte tidspunkter af AarhusGuiderne.

Indhold

  Rådhuset er åbent i dagtimerne på hverdage og er altid et besøg værd. Om ikke andet, så for at studere arkitekturen, gulve og interiør, som grundet fredningen er bevaret i stilren 1930-stil. 
  Guidede ture på Aarhus Rådhus

  Rådhusets historie

  Aarhus Rådhus er tegnet af arkitekterne Arne Jacobsen og Erik Møller. Det er betegnet som et hovedværk i dansk modernisme og står med et stilrent 1930 interiør.

  Klokkespillet på Aarhus Rådhus

  Klokkespil lever en udsat tilværelse - påvirkes hver dag af vind og vejr. Klokkespillet på Aarhus Rådhus er ingen undtagelse og det er i 2017 gennemgående renoveret og forbedret.

  Koncerter med klokkespil fra Aarhus Rådhus

  Cirka en gang om måneden kan du høre en koncert fra klokkespillet i Aarhus Rådhus. Du kan her finde tidspunkter og program for kommende koncerter.

  Aarhus Rådhus - Afholdelse af arrangementer

  Du har mulighed for at anvende rådhushallen, trafikhallen mv. til offentlige arrangementer.

  Juletræstænding søndag den 3. december 2023

  Velkommen til den traditionelle juletræstænding på Rådhuspladsen. Her finder du program for arrangementet.

  Sidst opdateret: 23. august 2023