Gå til hovedindhold

September 2023

Aarhusianerne skal kåre den bedste Aarhus-arkitektur

Nyheder fra Teknik og Miljø

Byens udvikling er flittigt debatteret blandt aarhusianerne. Nu skal de være med til at hædre arkitekturen, når den årligt tilbagevendende arkitekturpræmiering skal have en folkelig lillesøster: Aarhusianernes Arkitekturpris.

Rådmand: Energiudviklere skal give mere tilbage til de lokale

Nyheder fra Teknik og Miljø

I fremtiden kan der ligge en solcellepark i Studstrup og vindmøller i Vosnæs. Men det kræver, at de to vedvarende energianlæg giver noget tilbage til naboerne og lokalområdet, mener teknik- og miljørådmand, Nicolaj Bang.

Aarhusianerne får flere og grønnere byrum

Nyheder fra Teknik og Miljø

De grønne byrum og klimaindsatsen er blandt de områder, som partierne bag årets budgetforlig har prioriteret. Samtidig er der afsat de nødvendige penge til at sørge for, at Østjyllands Brandvæsen stadig kan levere den nødvendige tryghed til aarhusianerne.

Borgere og virksomheder kan have betalt for meget i byggesagsgebyrer

Nyheder fra Teknik og Miljø

Aarhus Kommune har i en periode i lighed med flere andre kommuner opkrævet byggesagsgebyrer pr. påbegyndt 15 minutter. Den praksis er blevet underkendt.

Aarhus sætter fart på klimaindsatsen med nyt partnerskab om mere skov

Nyheder fra Teknik og Miljø

Et nyt partnerskab med Klimaskovfonden skal hjælpe med at opfylde Aarhus Kommunes klimamål. Med aftalen bliver det muligt for aarhusianere, virksomheder og jordejere at gå sammen om klimahandling samtidig med, at vi skaber mere natur lokalt i kommunen.