Gå til hovedindhold
Nyheder fra Teknik og Miljø

Karin Salling fylder 80 år – bliver hædret med Herman Sallings Plads

Få har betydet så meget for Aarhus som Hr. og Fru Salling. I anledning af Karin Sallings 80-års fødselsdag skifter havnepladsen officielt navn til Herman Sallings Plads.

14. jul. 2023
 • Læs op

Indhold

  Vi har Flemming Bamse Jørgensens Plads, Povl Kjøllers Allé og Trille Luccasens Gade m.fl. Steder navngivet efter store personligheder, der betød og stadig betyder meget for mange. Nu får endnu et Aarhus-sted nyt navn for at ære og anerkende én, vi ikke længere har iblandt os. Der er tale om en af de helt store skikkelser i den aarhusianske historie. Havnepladsen hedder fra i dag Herman Sallings Plads. Navngivet efter Herman Salling, den visionære og svært succesfulde erhvervsmand bag Salling Group og stifter af Salling Fondene, der støtter projekter inden for bl.a. kunst og kultur, sport, kirke, forskning og uddannelse.

  Herman Sallings enke, Fru Karin Salling, fik ved fejringen af sin 80-års fødselsdag fredag aften overrakt et skilt med påskriften Herman Salling Plads som symbol på navngivningen.

  Borgmester, Jacob Bundsgaard fortæller:

  "Herman Salling har en særlig rolle i byens historie og erhvervspolitiske udvikling. Han var i sin samtid uden sidestykke landets største købmand og blev en af de mest succesfulde danske erhvervsfolk gennem tiderne. Hans succes skyldtes især god ledelse, høj forretningsmoral og en legendarisk dygtighed til at forudse og opfylde forbrugernes behov. Herman Salling satte en fornem standard for aarhusiansk erhvervsliv og efterlod sig et forretningsimperium med stor betydning for mange danskere. Gennem Salling Fondene skabte han mulighed for, at der kunne doneres milliardbeløb til projekter og initiativer inden for blandt andet kunst og kultur i Aarhus og andre byer. Ved navngivningen af Herman Sallings Plads ærer vi hans liv og eftermæle og den betydning, det har haft for Aarhus."

  Borgmesterens politiske kollega, rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang, udtrykker ligeledes sin allerstørste respekt for Herman Salling og enke Karin Salling.

  "Herman og Karin Salling har begge været med til at forme det Aarhus, vi kender og er så stolte af. Uden dem, deres ihærdighed, godhed og generøsitet var vi ikke, hvor vi er i dag. Herman Salling var og vil altid være én af de allerstørste erhvervsmænd i Danmark. Han skabte noget, alle aarhusianere for altid kan være stolte af, og han har efterladt sig et navn, der indgyder til respekt og anerkendelse. Karin Salling viderebærer på allerfornemmeste vis den tunge arv, og få kærer sig så meget om byen, som hun. Der har aldrig været tvivl om, at Herman Salling selvfølgelig fortjener at få noget centralt og velbesøgt opkaldt efter sig. Det glæder mig, at vi i dag kan ære hans minde ved officielt at navngive havnepladsen Herman Sallings Plads. Det er mere end almindelig velfortjent, at Salling-navnet nu officielt bliver en del af Aarhus til evig tid", siger rådmand for Teknik og Miljø, Nicolaj Bang.

  Sidst opdateret: 5. september 2023