Gå til hovedindhold

Januar 2023

Silkeborgvej: En smuk og tryg vej til og fra Aarhus

Teknik og Miljø

Helleanlæg, en smallere vejbane, træer og vilde blomster gør Silkeborgvej til en grønnere og smukkere indfaldsvej til Aarhus.

Nyt forsøg med lavere hastighed skal give mindre støj, mere tryghed og bedre byer

Teknik og Miljø

Som et forsøg bliver hastighedsgrænsen sænket fra 50 til 40 kilometer i timen flere steder i Aarhus Kommune. Forsøget skal reducere trafikstøjen og øge sikkerheden for især bløde trafikanter. Rådmand for Teknik og Miljø Nicolaj Bang håber, at den lavere hastighed kan give bedre byer. Se strækningerne på kortet herunder og nederst på siden.

Parkeringshus med liv på taget på vej i Sydhavnen

Teknik og Miljø

Byrådet har netop behandlet planen for, hvordan det kommende parkeringshus i Sydhavnen kan komme til at se ud. Nu skal aarhusianerne høres.

Kommunalt ansatte kan klare sig med færre kvadratmeter

Teknik og Miljø

Det forventes, at der kan spares minimum ti procent af arealet i kommunens administrationsbygninger til gavn for økonomi og klima.

Nyt klimaselskab skal sætte turbo på solceller i Aarhus

Teknik og Miljø

Med beslutningen om at oprette Aarhus Kommunes Klimaselskab ApS baner Aarhus Byråd nu vejen for endnu flere solcelleanlæg på kommunale tage. Det er vurderingen, at der kan monteres op mod 71.000 m2 solcelleanlæg på f.eks. skoler, sportshaller og plejehjem. Det kan mere end femdoble kommunens produktion af grøn strøm fra solen.

Godt nyt til tissetrængende på Aarhus Ø: Snart kommer der flere toiletter

Teknik og Miljø

I løbet af foråret bliver det lettere at lade vandet på Aarhus Ø. Teknik og Miljø åbner nemlig toiletter ved Nicolinehus og i Navitas. Bedre skiltning skal gøre det nemmere at finde eksisterende toiletter.