Gå til hovedindhold

August 2023

Grønt lys til forvandling af Vesterbro Torv

Nyheder fra Teknik og Miljø

Et fredeligere, grønnere og smukkere Vesterbro Torv bliver nu til virkelighed. Aarhus Byråd har netop godkendt rådmandens plan om en omdannelse.

Hipsterhøjen bliver centrum i ny byudvikling

Nyheder fra Teknik og Miljø

Den gamle tandlægeklinik i Graven bliver nu sat til salg, og det er Teknik- og miljørådmandens ambition at finde en køber, der kan renovere bygningen og udeområdet med respekt for miljøet ved Hipsterhøjen.

Håndværkere og andre på gule plader får nemmere ved at finde parkering i byen

Nyheder fra Teknik og Miljø

Nyt forsøg skal gøre livet lettere for trafikanter i erhvervsbiler i Aarhus. 74 af byens parkeringspladser reserveres til biler på gule plader i dagtimerne.

Bilfri søndag skal vise, hvad byen kan, når der bliver plads til vejfest og loppemarked i gaderne

Nyheder fra Teknik og Miljø

Aarhus Kommune arrangerer bilfri søndag d. 27. august. Det bliver en dag med festlige gadearrangementer, debat om bilernes rolle i byen, en udstilling om 70’ernes bilfrie søndage og gratis kollektiv trafik.

Mere sikkerhed ved åen – nu kommer der hegn på ’caféstrækningen’

Nyheder fra Teknik og Miljø

I løbet af efteråret monterer Aarhus Kommune hegn på den nordlige del af Åboulevarden mellem Mindebrogade og Immervad. Hegnet skal forhindre drukneulykke langs åens caféer og restauranter.

Rådmand vil puste nyt liv i 13 af byens rum

Nyheder fra Teknik og Miljø

Aarhusianerne skal have flere smukke åndehuller. Det mener teknik- og miljørådmand Nicolaj Bang, der er på vej med sin plan for den strategiske udvikling af byrum i midtby, forstæder og opland.