Nyt initiativ skal booste mænds sundhed: Fodbold, folkesundhed og fællesskab i Vejlby
Aarhus Kommune og AGF inviterer byens borgere til en eftermiddag i fodbold og folkesundhedens tegn. Initiativet, der er et samarbejde mellem Aarhus Kommune og AGF som værter, omfatter både et enkeltstående arrangement og en løbende aktivitet, der begge sigter mod at skabe en sundere hverdag for mændene i Aarhus.
Til AGFs første hjemmekamp i Superligaen efter nytår vil der være et særligt arrangement i Folkehuset Vejlby. Her vil deltagerne kunne nyde en fællesspisning, deltage i en AGF-quiz med præmier, og få målt blodtryk og modtage sundhedsrådgivning takket være bidrag fra Salling Group og Hjernesagen. Eftermiddagen afsluttes med visning af kampen mod AAB på storskærm.
- I Salling Group har vi stort fokus på at fremme sundheden for vores kunder, blandt andet gennem vores samarbejde med Hjernesagen. Det handler om at bringe hjernesundhed og forebyggelse af stroke helt ud i butikkerne – gennem blodtryksmålinger og adgang til gode, sunde råvarer og produkter. Forhøjet blodtryk er den største risikofaktor for at få en blodprop eller blødning i hjernen, og derfor er vi utrolig glade for at kunne kombinere vores stærke partnerskaber og gøre blodtryksmålinger endnu mere tilgængelige gennem vores samarbejde med AGF, fortæller Henrik Vinther Olesen, direktør for kommunikation og bæredygtighed i Salling Group.
I forlængelse af dette arrangement vil AGF, i samarbejde med Aarhus Kommune og Steno Diabetescenter, til sommer lancere 'AGF Walks', en ugentlig gåtur for mænd, der kombinerer motion med fodboldkultur. Disse gåture vil være anført af forskellige AGF-koryfæer, der deler både klubhistorier og aktuelle begivenheder med det mål at styrke både krop og fællesskabsfølelse. Og tilknytningen til AGF.
- Det er vigtigt for mig som rådmand, at vi hele tiden tænker sundhed ind på nye måder. Og det må meget gerne være der, hvor folk i forvejen samles og har det sjovt. Med det her samarbejde håber jeg, at vi kan få skabt kontakt til nogle af de mænd, som vi ellers ikke møder i vores sundhedstilbud. Håbet er selvfølgelig, at flere vil søge et fællesskab. Det kan være i vores folkehuse, men det kan også være til den ugentlige gåtur, som vi gerne vil sparke gang i. Vi er nødt til at gøre noget aktivt for at fange de mange, hvis sundhed halter bag efter, siger rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde.
Målet er, at selve gåturen kan blive en tradition og et nyt fællesskab, der handler om at få lidt motion i et nyt fællesskab. Og det skal gerne give lidt mere fokus på, hvad motion og fællesskab kan gøre for den almene sundhed.
- Som en central del af fodboldkulturen i Aarhus er AGF bevidste om vores rolle i lokalsamfundet. En del af mændene i Aarhus kæmper med inaktivitet og ensomhed, og vi ser en mulighed for at gøre en forskel. Vores mål er at bruge AGF som en platform til at tilbyde sundhedsfremmende aktiviteter. Med opbakning fra 77% af mændene i vores undersøgelser, der er åbne for at deltage, og i samarbejde med Aarhus Kommune, arbejder vi på praktiske løsninger, der kan motivere til en sundere livsstil. Det er, når vi står side om side, vi kan nå de bedste resultater, siger AGF’s direktør, Jacob Nielsen
Disse tiltag er en del af en bredere strategi fra AGF og Aarhus Kommunes side for at fremme en sundere livsstil blandt byens mænd og dermed bremse udviklingen af eksempelvis diabetes og forekomsten af stroke. Og derudover handler det om at opbygge stærke fællesskaber gennem sport og samvær. Hele programmet findes her.
Kontakt
• Cecilie Winding, pressechef i Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune, mobil: 2335 1920. Mail: presse@aarhus.dk
• Christian Thye-Petersen, kommunikationschef i AGF, mobil: 3065 2880. Mail: ctp@agf-as.dk