Aarhus og Kalundborg indgår strategisk samarbejde om arbejdskraft
Aarhus har 4.000 ledige akademikere - mens Kalundborg omvendt mangler kvalificeret arbejdskraft.
Kalundborg er lige nu et af Danmarks førende vækstcentre.
Siden 2021 er antallet af arbejdspladser i kommunen steget med 3.000 – svarende til et spring på 20 pct. Og med udsigt til investeringsprojekter på 60 mia. kr. er der store forventninger til fortsat vækst og øget behov for arbejdskraft i området.
På baggrund af den udvikling indleder Aarhus og Kalundborg nu et strategisk samarbejde.
"Vi oplever en ekstraordinær stigning i behovet for kvalificeret arbejdskraft. Derfor søger vi ud over vores egne kommunegrænser for at imødekomme virksomhedernes behov. I Aarhus er der et stort udbud af kvalificeret arbejdskraft, så et mere håndholdt samarbejde giver virkelig god mening," siger Lasse Bjerregård, der er arbejdsmarkedschef i Kalundborg Kommune.
På den anden side af Kattegat ser man også frem til et frugtbart samarbejde.
Aarhus har i øjeblikket 4.000 ledige akademikere, fordi universitetsbyen ganske enkelt har svært ved at absorbere de mange nye dimittender fra år til år.
Den primære opgave er i den forbindelse at hjælpe borgerne ud af offentlig forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet – også i andre kommuner, sådan som det allerede sker i forvejen, forklarer Anders Winnerskjold (S), beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune.
"Den ekstraordinære vækst i Kalundborg gør samarbejdet særligt interessant, for området huser jo samtidig nogle af landets førende virksomheder. Derfor glæder jeg mig over, at vi på denne måde gør det nemmere for vores dygtige borgere at bringe deres kompetencer i spil uden for Aarhus," siger Anders Winnerskjold.
Som en del af samarbejdet arrangerer Aarhus Kommune busrejser for ledige til Kalundborg i forbindelse med karrieredage, hvor deltagerne får mulighed for at møde virksomheder med behov for arbejdskraft. På tilsvarende vis deltager repræsentanter for Kalundborg Kommune i forskellige jobevents i Aarhus.