Gå til hovedindhold

Sociale Forhold og Beskæftigelse

Aarhusianere får nyt værested i Sydhavnen

Sociale Forhold og Beskæftigelse

Værestedet i Jægergårdsgade er samlingspunkt for mange hjemløse og socialt udsatte aarhusianere, men efter mange års brug er rammerne slidt ned. Med flotte donationer fra Salling Fondene og Danske Commodities kan brugerne se frem til et nyt fristed med plads til fællesskab og forskellighed.

Sved på panden, fællesskab og boldspil: Idrætsfokus skal bane vej for et bedre liv for udsatte aarhusianere

Bevægelse og idrætsfællesskaber kan gøre stor forskel for udsatte mennesker og forbedre både sundhed og livskvalitet. Nu har medarbejdere på socialområdet i Aarhus Kommune afsluttet et 1-årigt idrætscertificeringsforløb, så idrætten kan blive en større del af kommunens socialpædagogiske arbejde.

Lasse har skabt et fedt marketingjob i en start up

Fra journalist på et nationalt medie til marketingansvarlig i en start up. Kursus gennem Jobcenter Aarhus hjalp ham på vej.

Tilskud til frivilligt socialt arbejde – 1. runde 2024 (§ 18-puljen)

Foreninger m.m. kan nu søge om tilskud til frivilligt socialt arbejde. Tilskud uddeles i henhold til § 18 i Lov om Social Service, som forpligter kommunen til at samarbejde med og yde tilskud til frivillige sociale organisationer og foreninger.

Østjyske initiativer skal bekæmpe slægtsbaseret kriminalitet

Sociale Forhold og Beskæftigelse

På baggrund af ny indsigt fra et igangværende forskningsprojekt iværksætter Aarhus Kommune og Østjyllands Politi i et tæt samarbejde tre konkrete initiativer, som er målrettet slægtsbaseret kriminalitet. Der er tale om en indsats mod kriminalitet, som går i arv fra generation til generation, hvor enkeltfamilier fylder massivt i både politiets sigtelsestal og de kommunale udgifter.

Veteraner i Aarhus Kommune kan nu søge ind på peer-uddannelsen

Sociale Forhold og Beskæftigelse

Aarhus Kommunes veteranstrategi er i gang med et forsøg med at uddanne veteraner som peer-medarbejdere, så de kan få redskaber til at støtte andre veteraner.