Gå til hovedindhold
Nyheder fra Kultur og Borgerservice

Aarhusianernes egne forslag får nu adgang til byrådssalen

Partierne bag Budgetforlig 2023 har afsat penge til en ny borgerportal, hvor forslag der får tilstrækkelig opbakning, bliver til beslutningsforslag i byrådssalen

23. sep. 2022
 • Læs op

Indhold

  Nu kan borgerne i Aarhus selv rejse en sag i byrådet. Partierne bag det netop indgåede budgetforlig har afsat penge til en ny borgerportal, hvor forslag der får tilstrækkelig opbakning, bliver til beslutningsforslag i byrådssalen.

  Det bliver nu muligt for aarhusianerne at få en sag rejst i byrådet. I forbindelse med det netop indgåede budgetforlig er der afsat 280.000 kroner til indkøb af en digital indgang til borgerforslag. Her kan borgeren komme med konkrete forslag til byrådsbeslutninger og støtte hinandens forslag. Forslag, der får tilstrækkelig støtte, kommer til afstemning i byrådssalen.
  ”Det er fantastisk, at borgerne nu får direkte adgang til at sætte den politiske dagsorden. Jeg håber, at rigtig mange aarhusianere vil benytte sig af den nye mulighed og ser frem til at drøfte borgernes egne forslag i byrådssalen, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

  Muligheden for at stille borgerforslag er en af de konkrete anbefalinger, som Handletanken for Lokalt Demokrati har foreslået byrådet for at styrke demokratiet i Aarhus Kommune.

  Borgerportalen etableres som en forsøgsordning i 2023 og 2024.

  Sidst opdateret: 4. september 2023