Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Ministerliste tredobler antallet af østjysk valgte ministre

Den nye regering er i dag præsenteret på Amalienborg efter grundige regeringsforhandlinger siden folketingsvalget. Borgmester i Aarhus Jacob Bundsgaard bemærker en række aarhusianske og østjyske aftryk i regeringsgrundlaget.

15. dec. 2022
 • Læs op

Indhold

  ”Jeg er meget tilfreds med et regeringsgrundlag, der spejler en række af mine og Aarhus’ ønsker til regeringen før valget. Regeringen vil arbejde for bedre beskyttelse af drikkevandet og for at sikre grundvand i særlige områder, vil nedbringe de lange ventetider ved danske domstole og den vil gøre det lettere for danskere med almindelige indkomster at finde en bolig, ikke mindst i de større byer. Samtidig peger regeringen direkte på en styrket cybersikkerhed. Her har vi netop lanceret et ambitiøst initiativ sammen med blandt andet Aarhus Universitet, førende it-virksomheder og et stærkt videns- og innovationsmiljø, som dels skal skabe nye teknologiske løsninger for it-sikkerhed og dels skal være med til at sikre arbejdspladser i Aarhus, siger Jacob Bundsgaard.

  Til gengæld er initiativer for at begrænse luftforurening i de større byer, som også var på Jacob Bundsgaards ønskeliste, ikke nævnt.

  ”Jeg vil fortsat forsøge at få skærpet kravene til miljøzoner i byerne, som er et centralt redskab til at skabe mere rene bykerner til alle de, der bor og arbejder der. Dette og mange andre ambitioner for Aarhus ser jeg frem til at arbejde videre med i samarbejde med regeringen.”

  Ministerlisten tæller i alt 23 ministre, heraf tre valgt i Østjylland, hvilket er en tredobling af østjyske ministerposter i forhold til den seneste regeringsperiode. Det glæder Jacob Bundsgaard:

  ”Østjylland bliver repræsenteret af tre lokalt valgte ministre, som sidder på tunge ministerposter. Det er faktisk en tredobling, da Nicolai Wammen var alene om at repræsentere Østjylland i den tidligere socialdemokratiske regering. Viden om lokale forhold, styrker og udfordringer er vigtigt for at skabe god politik. Så et stort tillykke med ministerposterne herfra,” siger borgmester Jacob Bundsgaard.

  De tre ministre valgt i  Østjylland er finansminister Nicolai Wammen, vicestatsminister og forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen og økonomiminister Troels Lund Poulsen.

  Sidst opdateret: 4. september 2023